Ulykka skjedde natt til 22. oktober i fjor høst. En båt med tre personer om bord gikk fra Vegsund mot Ålesund sentrum. I mørket traff båten Tyskholmen og Ronny Røbekk (47) omkom.

Tirsdag ble det kjent at en mann i midten av 40-årene tiltalt for uaktsomt drap etter båtturen. Han må også svare for uaktsom navigering. Det var TV2 som meldte dette først.

– Tiltalen er i stor grad basert på tiltaltes egen forklaring, som da støttes opp av det som er gjort av tekniske undersøkelser, sier politiinspektør Yngve Skovly til Sunnmørsposten.

Tyskholmen-ulykka: Alt om ulykka her.

– Høy fart

Ifølge politiet var båtføreren uoppmerksom, manglet lys og kjørte i for stor hastighet.

– Tiltalte har forklart at han kjørte fort, noe som støttes av undersøkelser av båten. I tillegg har han erkjent å ha vært uoppmerksom. I tillegg hadde ikke den omkomne redningsvest på seg. I sammenheng med utfallet, mente vi det var grunnlag for å ta ut tiltale for uaktsomt drap, sier Skovly.

Ikke tiltalt for promillekjøring

Mannen har erkjent å ha drukket alkohol, men basert på at det tok lang tid før ulykken ble oppdaget er det ikke påvist promille. Skovly sier at den samla bevisførselen har gjort at politiet ikke kan konkludere med ulovlig høy promille, og det er ikke tatt ut tiltale på promillekjøring.

Informert om tiltalen

Les alle Sunnmørspostens saker om Tyskholmen-ulykka.

Tiltalen er ikke sendt til retten ennå, og det er ikke satt noen dato for når saka skal opp. Mannen er informert om tiltalen via sin forsvarer, sier Skovly.

Advokat Erling Flisnes forsvarer den drapstiltalte mannen.

Etterforsker politiet

I etterkant av ulykka har politiet fått kritikk for at de ikke aksjonerte natta ulykka skjedde, til tross for at det blei ringt inn en nødsamtale om en mulig båtulykke i området.

Først søndag morgen blei det satt i gang en redningsaksjon, da det først blei meldt om en båt som gikk i ring i Hessafjorden, og litt etter om personer som ropte om hjelp fra Tyskholmen-området.