Trump vil møte Nord-Korea

Her får du nattens viktigste hendelser

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. mars.

Vil møtes: Trump og Kim Jong-Un 

Nyheter

Trump skal møte Kim

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert USAs president Donald Trump til samtaler, opplyser sørkoreanske myndigheter. Presidenten har takket ja.

Det er ventet at partene vil møtes innen mai, kunngjorde lederen for den sørkoreanske delegasjonen i USA, Chung Eui-yong, på en pressekonferanse torsdag kveld.

370 nye politistillinger

Politiet får 370 nye stillinger i 2018. Dermed kan målet om to tjenestemenn per 1.000 innbygger nås før tiden, sier Høyre.

– Vi satser på å levere før planen, sier Høyres Peter Frølich til ANB. Det opprinnelige anslaget for å nå for bemanningsmålet var 2021. Nå kan det skje innen 2020.

Høyre og eggdonasjon

Åtte av Høyres femten fylkeslag har så langt gjort vedtak i spørsmålet om eggdonasjon, og alle sier ja. I de sju som ikke ennå har gjort vedtak, var det flere som vedtok å si ja i fjor, skriver Aftenposten.

– Mitt inntrykk er at det ser ut som det er blitt et rimelig stort flertall for eggdonasjon, sier Tina Bru, som leder Høyres kvinneforum.

Obama i samtaler med Netflix

USAs tidligere president, Barack Obama, er i forhandlinger med Netflix om en serie, melder New York Times.

Kilder sier Netflix ønsker å betale Obama, og kona Michelle, for eksklusivt innhold som kun vil vises på strømmetjenesten. Hva slags format det er snakk om eller hvor mange episoder er ukjent.

Rangers-tap tross Zucca-scoring

Mats Zuccarello fikk nettkjenning i siste periode da New York Rangers møtte Tampa Bay Lightning. Nordmannens scoring i begynnelsen av kampens tredje periode var likevel ikke nok til å hindre at vertene i Florida vant oppgjøret 5–3 etter å ha ligget i føringen helt fra start.