Politidirektoratet bekreftet i slutten av november overfor Sunnmørsposten at de hadde mottatt varsel om kritikkverdige forhold i Møre og Romsdal politidistrikt.

– Varselet rettet seg mot politimesteren, og dreier seg i første rekke om resultater og manglende oppfølging i forbindelse med medarbeiderundersøkelser, sa seksjonssjef Egil Svartbekk i Politidirektoratet til Sunnmørsposten i november.

Varselet ble mottatt i Politidirektoratet via Justissektorens felles varslingskanal fra en ansatt i politiet.

- Ikke kritikkverdig

Nå har Politidirektoratets undersøkelsesgruppe gått gjennom varselet.

- Undersøkelsesgruppa har ikke funnet kritikkverdige forhold. Undersøkelsesgruppen har snakket med både varslet og omvarslet og andre medarbeidere i distriktet, i tråd med våre rutiner for å følge opp varslingssaker. Samtaler og påstander er gjennomgått og vurdert, og gruppen har deretter kommet til en konklusjon om at det som har fremkommet ikke er kritikkverdige forhold slik arbeidsmiljøloven definerer det, sier seksjonssjef Egil Svartbekk til Sunnmørsposten fredag ettermiddag.

Selv om det ikke er funnet kritikkverdige forhold, ligger det læring i alle varslingssaker, mener Svartbekk.

-  Vi vil følge opp med å gjennomføre de tiltak som arbeidsmiljøutvalget ser behov for, sier han.

- Får dette konsekvenser for vedkommende som varslet om kritikkverdige forhold?

- Dette får ingen konsekvenser for varsler. Det er viktig for oss at alle som har behov for å varsle gjør det. Det ligger mye læring i organisasjonen i å gjennomgå slike saker uansett hva konklusjonen fra undersøkelser av den enkelte saken kommer frem til, sier seksjonssjefen.

Politimesteren svarer

Politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal politidistrikt sier at det verken er han eller politidistriktet som har gjort dette til en mediesak.

- En varsler har etter loven krav på vern, også mot gjengjeldelse. Det er en hårfin balansegang mellom det å skulle forsvare seg selv til at det glir over i et angrep på varsler. Politimesteren vil ikke bidra til noe som kan oppfattes som et angrep på eller en gjengjeldelse overfor varsler, sier Ingar Bøen til Sunnmørsposten.

Derfor vil han ikke kommentere saken ytterligere.