De som var på jobb for politiet i Ålesund i natt hadde nok å gjøre, oppsummerer operasjonsleder Tor André Gram Franck ved operasjonssentralen.

Det starta like etter midnatt, da politiet overleverte ei berusa jente til foreldrene i Spjelkavika.

Klokka 00.19 kom den første meldingen om bråk på et utested i sentrum. En vanskelig gjest hadde laget problemer ved utestedet. Han blei bortvist fra sentrum og satt av ved hotellet han bodde på, men beskjed om å holde seg inne resten av natta, forteller operasjonslederen.

Tre minutter seinere kom meldingen om ei kvinne som hadde gått til angrep på en vakt.

– Hun var godt berusa, og fikk pålegg om å forlate bysentrum og komme seg hjem, sier Franck.

Hærverk på politibil

Dette var bare begynnelsen. Klokka 01.31 kom melding om en vanskelig gjest ved et utested.

– Politiet kom til stedet, og mannen forsøkte da å knuse ruta på politibilen. Han blei innbrakt i arresten og anmeldes for både ordensforstyrrelse og skadeverk på politibilen, sier Franck.

En times tid seinere ble to menn som laga bråk i døra ved et utested begge bortvist fra sentrum. En halvtime seinere blei den ene karen tatt på fersken av politiet, som traff ham i sentrum og kjørte ham i arresten. Han blir anmeldt for å ikke ha fulgt pålegget fra politiet.

Slåsskamper – gjerningspersoner stakk av

Klokka 02.42 kom meldinga om en voldshendelse ved Rådhusplassen. To menn skal ha gått til angrep på en tredje mann, som blei slått ned. Han blei kjørt til sjukehuset for en sjekk. Politiet har ikke fått melding om at han var alvorlig skada.

– Politiet kom til stedet like etter at meldinga kom. Da var gjerningspersonene borte. Det er snakk om to slanke menn på rundt 25 år, begge lyse i huda og med mørke jakker. Den eine skal være cirka to meter høy, med lyst hår og lys skjorte, den andre litt lavere og i stripa dress, sier operasjonslederen.

– Dette er de opplysningene vi har så langt. Dette er en sak som blir etterforska videre, der vi vil prøve å komme til bunns i hvem som gikk til angrep på mannen.

Klokka 03.00 kom en ny melding om en voldshendelse, da en mann skal ha blitt slått til inne på et serveringssted. Patruljen kom til stedet, og har navnet på gjerningspersonen.

– Han kan regne med å bli kalt inn til avhør og få en reaksjon i ettertid, sier Franck.

Klokka 03.03 traff politiet på nytt en mann som de tidligere hadde bortvist fra sentrum. Mannen blei innbrakt og blir anmeldt for å ikke ha fulgt pålegget.

Savna etter fest

04.16 måtte politiet avslutte en fest etter klager om festbråk i sentrum, og klokka 04.40 kom en melding om en mann som gikk i Skuggentunnelen. Mannen blei kjørt av politiet til Lerstad.

Søndag morgen satte politiet i gang en leiteaksjon med hundepatrulje og flere politibiler i Olsvika, etter at en mann blei meldt savna fra en fest i 06-tida.

– Hundepatruljen fant mannen til fots, ikke så langt fra stedet han sist var sett. Så han kom til rette, sier operasjonsleder.