Væpnet politi rykka ut:

To menn til sjukehus etter trusselsituasjon – blei brukt kniv

Væpnet politi har pågrepet to menn etter en trusselsituasjon i Ålesund mandag. Begge hadde skader og ble tatt med til sjukehus for undersøkelse.
Nyheter

SISTE: Ny politiaksjon i Ålesund

En rekke bevæpnede politifolk og politiets panserede kjøretøy rykka mandag formiddag ut til det som skal ha vært en trusselsituasjon i Ålesund sentrum.

Politiet fikk først melding om at en mann skal ha truet en annen mann. Operasjonsleder Arild Reite ved Møre og Romsdal politidistrikt forteller til Sunnmørsposten at de foreløpig er usikre på hva som har skjedd.

Begge til sjukehus

Begge de to mennene var fysisk skadd og ble brakt til sjukehus for legesjekk.

– Vi har kontroll på begge disse mennene, også håper vi at avhør og videre etterforskning vil gi oss svar på dette. Per nå kan vi ikke si med sikkerhet at det dreier seg om én gjerningsmann og én formærmet, sier Reite ved 15-tida.

Ifølge politiet skal det ha blitt nevnt at det var brukt ulike typer våpen i trusselsituasjonen, men mandag ettermiddag var det ikke gjort våpenfunn.

Operasjonsleder Arild Reite har opplyst til NRK at den antatt fornærma skal ha ropt til en nabo for å få hjelp, og at han skal ha sagt at han blei trua med våpen.

Flere aksjoner

Etterpå aksjonerte politiet flere andre steder i byen og pågrep ytterligere to personer som blir satt i sammenheng med en bil.

– Personer i denne bilen skal ha plukket opp noe fra gata i nærheten av dette stedet. Ettersom det ble opplyst at det skal ha blitt brukt våpen i denne trusselsituasjonen, ville politiet undersøke dette nærmere, forteller Reite.

Sunnmørsposten reporter fortalte at det var en større utrykning, med tre ambulanser og 10-15 bevæpna politifolk på stedet.

Politiet er foreløpig i en innledende fase av etterforskningen. Det er blitt søkt med hund i nærområdet, men politiet mener at de har kontroll på personene som har vært involvert i hendelsen.

– Vi kan foreløpig ikke utelukke at det har vært flere personer involvert, men vi har heller ikke noe konkret grunnlag for å tro det, forteller Reite til Sunnmørsposten.

Smp.no følger saka


To personer pågrepet i væpnet politiaksjon på Aspøya

Politiet i Ålesund aksjonerte flere steder mandag på jakt etter et mulig våpen som kan ha blitt brukt i en trusselsituasjon.