Spektakulært spekkhoggershow i fjøresteinene:

– Det virka nesten som de holdt show for oss

Da Peter Blindheim fikk tips om spekkhoggere på fjorden ved Emblemssanden så han det som ei mulighet til å gi den nyinnflytta engelske leieboeren sin et fint første møte med norsk natur. Det de fikk se imponerte ikke bare naboen. Se selv.

Fikk nærkontakt med spekkhoggere i fjøra ved Emblemssanden. Video: Mikkel Aaes

Nyheter

– Det var søndagen første helga i mars, dette. Etter å ha fått vite om spekkhoggerne henta jeg naboen - Oliver Randell. Sammen med ungene mine og det jeg oppfatta var en kamerat av Oliver heiv vi oss i bilen og kjørte hjemmefra og til sanden, sier Blindheim. Han bor like ved Magerholm, også det i Ålesund.

Etter å ha fulgt spekkhoggerne litt fant de ut at de ville kunne kommer nært på dem på et nes like ved sanden.

Og nært kom de. Som det framgår av filmen veldig nært. Det er for øvrig Mikkel Aaes som har filma seansen. I tillegg til å være kamerat av Oliver er han også sjefen hans. De to jobber sammen i firmaet Team Electric.

– Selv trodde jeg at jeg filma, jeg også. Men så har jeg altså klart å ikke trykke på start, sukker Blindheim. For det de fikk se skulle også han gjerne hatt på film:

– Det var kanskje ti spekkhoggere.

– Etter først å ha vært lenger ute på fjorden kom de nærmere. Heilt inn til land. Det virka nesten som de holdt show for oss.

– Har du sett spekkhoggere tidligere selv?

– Ja, blant anna fra båt, men aldri så nære. Dette var heilt spesielt, sier Blindheim.