Bussene kan nå kjøre lovlig til Fjellstua

Fra og med 1. april 2018 kan busser med 10 tonn akseltrykk kjøre lovlig fra Borgundvegen og opp til Fjellstua.

FIKK NEI Ålesund kommune søkte om å få utvidet akseltrykket på vegen til Fjellstua. Vegdirektoratet sa blankt nei og mener kommunen har hatt lang tid på å ordne opp i et problem man har vært klar over lenge. Nå har kommunen fått innvilget søknad fra 8 til 10 tonn.  Foto: Lars Inge Skrede

Nyheter

Kommunen har fått innvilget søknad fra 8 tonn til 10 tonn, opplyser Ålesund kommune i en pressemelding.

Ålesund kommune søkte tidligere i år til Vegdirektoratet om å endre bruksklasse for vegen opp til Fjellstua til 10 tonn akseltrykk. Vegen er per dags dato klassifisert til 8 tonns bruksklasse.

– Vegen er mye brukt av turistbusser i sommersesongen og en slik økning av bruksklassen er nødvendig, forteller virksomhetsleder for veg-, anlegg og park i Ålesund kommune, Oddvar Kongsvik.


– Har ventet i over ti år

Utvider for busser på Fjellstua

Endelig skal bussene kunne kjøre rundt. – All utbedring er god utbedring. Jeg har ventet på dette i over ti år, sier daglig leder på Fjellstua, Helge Jan Farstad.


I ukene fremover mot midten av april er kommunen i gang med litt lettere sprengnings- og asfalteringsarbeid på Fjellstua. Vegen skal utvides og utbedres slik at bussene slipper å rygge og kan kjøre rundt.

Området hvor arbeidet skal foregå er stengt av, noe som tilsier at selv om arbeidet er i gang, er det fortsatt trygt for deg som fotgjenger å ta turen opp til det populære utkikkspunktet, heter fra Ålesund kommune.