Og under årets Innotown-konferanse på Parken kulturhus 29. – 30. mai blir Kasparov, som holdt verdensmestertittelen fra 1985-2000, et av trekkplastrene.

– Kasparov kommer til oss for å snakke om temaet menneske mot maskin. Han ble i 1997 slått av IBMs «Deep Blue», og det ble en vekker for han, forteller Dag Lausund, Kjersti Skår Vister og Manuela Gonzalez i InnoTown.

– Kasparov er litt av en type. Han er opptatt av hvor mye maskinene kan ta over for menneskene, og vil snakke om det til oss, sier Lausund.

Han legger ikke skjul på at det å hente Kasparov til InnoTown har vært et økonomisk løft.

– Men vi er helt sikre på at dette blir noe av det mest spennende InnoTown har hatt siden starten, sier han.

Borgerlønn

15 timers arbeidsuke, borgerlønn til alle og ingen landegrenser. Ifølge journalist og forfatter Rutger Bregman er det oppskriften på en bedre verden.

– Bregman er en av verdens fremst eksperter på borgerlønn, et kontroversielt tema som kommer stadig nærmere. Flere land eksperimenterer nå med dette, sier Lausund.

Røde Kors-sjefen

Robert Mood er i dag leder av Norges Røde Kors og tidligere generalinspektør for Hæren. Han var i 2012 sjef for FNs observatørstyrke i Syria.

– Han vil snakke om ledelse, og med den helt spesielle bakgrunnen han har, tror vi det blir en innertier, sier Lausund.

Jonah Berger er professor ved Universitet i Pennsylvania.

– «Why things catch on», er tittelen på hans foredrag. Hyperaktuelt om hvorfor et produkt slår an, og hvordan ting går viralt på nett, sier Vister.

Den siste som foreløpig er bekreftet er Maria Strømme. Hun er professor i nanoteknologi ved Uppsala universitet.

– Strømme, som er en av verdens fremste forskere på feltet, vil snakke om hvordan nanoteknologi brer om seg på flere felt, ikke bare innen medisin, sier Lausund.

Mennesker

Sjøl om InnoTown sjeldent har et gjennomgående tema, er det noe som binder alle foredragene sammen i år.

– Det vil jeg si er «mennesker», mennesket går igjen hos alle vi har engasjert i år, sier Lausund.

InnoTown går i år tilbake til todagerskonferanse.

– Det har vært et ønske fra deltakerne. Vi satser på fullt hus og 500 deltakere, og påmeldingen begynner i dag, sier Vister.