Aksepterer unnskyldning fra Listhaug

Randi Walderhaug Frisvoll (KrF) vil gi justisminister Sylvi Listhaug «en siste sjanse».

Randi Walderhaug Frisvoll (KrF). Arkivfoto: Staale Wattø  Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Hun har bedt om unnskyldning. Selv om det satt langt inne, skal vi ta den på alvor. Vi forventer nå at hun vil endre sin retorikk, sier Frisvoll til Sunnmørsposten.

Lørdag blir hun trolig valgt til ny fylkesleder i Kristelig Folkeparti i Møre og Romsdal. På Stortinget sitter KrF med nøkkelen til et eventuelt mistillitsforslag til justisministeren. Jonas Gahr Støre (Ap) vil reise mistillit til Sylvi Listhaug. Han har med seg både SV, Miljøpartiet de grønne (MGD) og partiet Rødt på dette, men må også ha KrF med på laget om det skal få flertall.
I programmet «Debatten» på NRK 1 torsdag kveld ville ikke partileder Knut Arild Hareide i KrF foreløpig gi noe klart signal om hvordan partiet vil forholde seg til saka. De fleste kommentarer går derimot ut på at KrF ikke vil bidra til mistillit. Derimot går kommentarene i stor grad ut på at Sylvi Listhaug er svekket som justisminister, og at dette i neste omgang kan ramme statsminister Erna Solberg og regjeringen.

– Sylvi Listhaug har brukt opp tabbekvoten sin. Unnskyldningen satt langt inne, og det gikk mange dager før hun trakk Facebook-innlegget sitt. Det sier noe om hennes holdninger. Likevel har hun bedt om unnskyldning, og dermed må vi legge dette bak oss, sier Randi Walderhaug Frisvoll, som ikke fikk anledning til å se «Debatten» i fjernsynet. Hun ønsker ikke å bidra til at Listhaug for mange blir et offer i denne debatten.

– Dessverre står hun for holdninger som vi ser i flere høyrepopulistiske partier rundt om i Europa i dag, sier Frisvoll.

– Hvordan oppleves det å være i et parti som makt til å velte justisministeren og for så vidt har en posisjon som kan avgjøre flere viktige saker?

– Vi er ei lita stortingsgruppe og føler sterkt på det. Steinar Reiten fra Møre og Romsdal bruker mye tid på å forberede og sette oss godt inn i sakene for å få fornuftige avgjørelser. Vippeposisjonen gir oss mulighet til å synliggjøre vår politikk. Nettopp av den grunn må vi legge denne saka bak oss å arbeide med andre viktige saker som kontantstøtten, verdispørsmål og bioteknologi, sier Walderhaug Frisvoll.