Mandag 26. februar ble 29 år gamle Robin Andre Svendsen fra Fræna knivdrept på åpen gate i Ålesund. Politiet mener nå at de har begynt å danne seg et ganske klart bilde av hendelsen og det som skjedde i forkant, oppsummerer politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.

– Vi er ikke der at vi kan oppsummere eller konkludere, men føler vi har fått en god oversikt over det vi ønsker å få belyst, sier hun.

Blant bevisene politiet har sikra seg, er en kniv som ble funnet i Brosundet. Denne er sendt til Kripos for analyser.

Alvorlig sak: – Dette er en alvorlig og tragisk sak. Å komme til bunns i det meste av detaljer er viktig for oss slik at vi kan komme med de svarene som spesielt de som sitter igjen har behov for, og for at vi i retten kan ha et bredest mulig bilde av hendelsen, sier politiadvokat Inger Ferstad. Foto: Nils Harald Ånstad

En 29 år gammel mann sitter varetektsfengslet, sikta for forsettlig drap. Han har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Mannen har fra før en rekke voldsdommer på seg, og er også tidligere dømt for knivstikking.

Konflikt mellom to andre

I forkant av drapet var den drapssikta og avdøde sammen med flere andre personer. Noen av disse hadde en konflikt med hverandre.

– Det var en konflikt mellom personer som siktede og avdøde var sammen med denne dagen, Konflikten var ikke mellom avdøde og siktede. Politiet kan bekrefte at konflikten er relatert til rusmiljøet, sier Ferstad.

En av disse personene er sikta for en voldsepisode som skjedde i forkant av drapshendelsen. Ifølge politiet var det ikke våpen involvert.

– Vi har aldri sagt noe om avdøde. Politiet her hadde ikke noe kjennskap til ham fra før. Men de han var sammen med,  er personer vi kjenner fra rusmiljøet. Det samme gjelder sikta, sier Ferstad.

– Var noen av de involverte rusa da drapet skjedde?

– Når det gjelder han som er sikta, så er dette noen av de prøvene vi venter på svar på, sier Ferstad.

– Som en konsekvens av en slik handling er dette noe politiet heile tida er på vakt for, og som vi heile tida jobber med å forebygge. Det er noe vi er bevisst og forsøker å gjøre tiltak opp mot. Vi har et spesielt fokus inn mot de miljøene nå, som er helt naturlig å ha etter slike hendelser.

Mange så hendelsen

Avdøde ble knivstukket utenfor Scandic Hotel på Brunholmen. Klokka 16.44 kom meldingen til politiet. Livreddende arbeid ble gjort av både publikum og av helsepersonell, men livet sto ikke til å redde.

– Mange var til stede og har vært vitne, helt eller delvis, til hendelsen, sier Ferstad.

– Vet du hvordan de er fulgt opp?

– Innledningsvis har kommunen sitt kriseteam gjort et stort arbeid etter hendelsen. Ellers så er det opp til det vanlige helseapparatet, sier hun.