Valgt som ny Krf-leder i Møre og Romsdal

Frisvoll mener Erna Solberg må rydde opp, men støtter ikke mistillit

Ingen på Møre og Romsdal KrF sitt årsmøte, tok til orde for at partiet bør støtte forslaget om å fjerne Sylvi Listhaug.

Tore Johan Øvstebø og Randi Walderhaug Frisvoll etter valget av fylkesleder lørdag.  Foto: Ingunn Karijord/KrF

Nyheter

Randi Walderhaug Frisvoll ble applaudert inn som ny fylkesleder i Møre og Romsdal Krf lørdag. Politikeren fra Haram blir fylkespartiets andre kvinnelige leder, etter Agnes Reiten som var fylkesleder på starten av 1980-tallet.

Frisvoll forteller at hun vil jobbe for å få inn «de varme verdiene på alle områder av politikken».

Frisvoll var innstilt som ny leder av valgkomiteen og tar over stafettpinnen etter Tore Johan Øvstebø fra Ålesund. Han hadde på forhånd takket nei til gjenvalg.

– For liten sak

Saken som «alle» er interessert i å få vite svaret på, har lite å gjøre med KrFs egen politikk: Nemlig om partiet kommer til å støtte mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug i Stortinget tirsdag.

Sunnmørsposten snakket etter valget med både den påtroppende og avtroppende lederen av fylkeslaget, som begge stilte seg avvisende til det.

– Jeg mener dette er en for liten sak politisk til at vi skal felle regjeringen, selv om den har engasjert mange. Sylvi Listhaug har bedt om unnskyldning og den mener jeg vi bør godta, sier Frisvoll til Sunnmørsposten.

Frisvoll påpeker samtidig at hun vil være åpen for de innspillene hun får på mandagens møte i partiets landsstyre.

– Jeg har også fått flere henvendelser både fra vårt eget parti og andre, som mener vi bør støtte forslaget, legger Frisvoll til.

Mener statsministeren bør rydde opp

Mistillitsforslaget som Rødt har fremmet, var ikke oppe til diskusjon under årsmøtet. Flere kommenterte likevel saken i sine innlegg – også den nyvalgte lederen – uten at noen åpent tok til orde for at KrF bør gå inn for å fjerne statsråden fra Ørskog.

– Samtidig mener jeg Erna Solberg som leder av regjeringen, bør rydde opp i saken. Hun har vist for liten handlekraft, sier Frisvoll.

Øvstebø påpeker også at han forventer en annen stil fra Listhaug, på bakgrunn av den kraftige kritikken hun har fått: – Det forventer jeg også at statsministeren bidrar til, sier Øvstebø.