Kor Grand Prix gikk av stabelen i bankettsalen på Scandic Parken i Ålesund. Her deltok ti kor fra hele Sunnmøre, der vinneren ble kåret av publikum. Årets vinner ble vokalgruppen Frisk Bris fra Ålesund.

Gro Dalen er musikalsk leder for Frisk Bris. Hun forteller at de er veldig glade for å ha vunnet, og at det var veldig kjekt å få være med.

– Vi skiller oss litt ut fra de andre, i og med at vi er en gruppe og ikke et kor. Ut fra responsen vi fikk tror jeg publikum likte det, forteller hun, og legger til at de er veldig fornøyde.

(saken fortsetter under)

Vært med flere ganger

Frisk Bris har flere ganer vært med på Kor Grand Prix, eller Korslaget som det også har blitt kalt. I fjor ble det andre plass, mens de også har vunnet andre priser tidligere, som beste vokal og sceneshow.

I år vant de sammenlagt for første gang. Dalen forteller at det alltid er gøy å være med.

– Vi lager ikke så mange egne arrangementer, så vi syns alltid det er kjekt å være med. Alle korene legger seg skikkelig i selen, og man får servert veldig mye variert og bra musikk. Samtidig er det veldig gøy å kunne sitte i salen og være publikummer og høre på det som blir sunget også. Ofte hører man sanger man kanskje ikke har hørt før. Det er veldig kjekt å bli inspirert av å høre andre synge, forteller hun.

Vanskelig å finne arrangement

Frisk Bris er et damekor, noe som kan føre til utfordringer når det gjelder å finne arrangement til sanger.

– Et godt arrangement er tunga på vektskålen for oss når vi velger hvilke sanger vi skal synge, og erfaring viser at det er mye lettere å finne dem for blandakor eller mannskor. Så om noen der ute vil lage arrangementer for oss, må de bare ta kontakt, forteller Dalen.

Mye å gjøre

Vanligvis har ikke koret så alt for mye på timeplanen, men i år har de en del å gjøre.

– 15. april skal vi ha musikkafé på Hatlane skole. Det blir første gang vi arrangerer noe slikt selv, så det blir artig. Så skal vi på kortur i september og ha jubileumskonsert på Parken kulturhus i oktober, forteller hun, og legger til at koret ble startet i 1998 i forbindelse med byjubileet, da under navnet «Ansats». De skiftet navn til Frisk Bris ikke lenge etter.

– Det blir fullt program i år, men det blir også veldig gøy.

Koret Von Dess er arrangør for Kor Grand Prix. I år kom de på andre plass. Her fremfører de «Uptown Funk». Foto: Marius Simensen