De som til nå har følt at hun er i overkant skarp i retorikken, må bare vente seg mer av dette. Nå har Listhaug fått en plattform som gir henne større frihet, både til å fronte Fremskrittspartiets innvandringspolitikk og seg sjøl.

Tonen i pressekonferansen tirsdag morgen er et forvarsel om dette. Hun så nesten lettet ut, og gikk rett i angrep.

Nå var brått Stortinget en barnehage, og motstandere fiender av ytringsfriheten. KrF var uten ryggrad, og Jonas Gahr Støre uegnet som statsminister. Slik snakker ikke en statsråd. Men slik snakker Listhaug.

«Jeg kommer ikke til å gå stille i dørene på Stortinget», varslet hun.

Ingen hadde vel ventet det. Listhaug vil fortsatt snakke om spader og streng innvandringspolitikk ved enhver anledning, og hun kommer ikke til å spare på kruttet.

Straks hun kommer ut på dypt vatn på andre politikkområder, blir svømmetakene mer usikre. Når temaet er innvandring, er hun så sjølsikker at hun kan gå på vannet.

Og de som kan denne kunsten, har som kjent fra tidligere også en evne til å få massene med seg.

Dernest er det en viktig sak fordi dette er den saka som uten sammenligning betyr mest for oppslutningen om Fremskrittspartiet. Bompengemotstand og drivstoffavgifter blir bare et pust i sivet i sammenligning.

Velgerundersøkelsene etter siste valg viste helt tydelig at dette er den enkeltsaken som betydde mest for velgerne.

Det store spørsmålet er om det stopper der. Har Listhaug et større prosjekt?

Listhaug er i øyeblikket helt klart en av de sterkeste kandidatene til å ta over roret på Frp-skuta når Siv Jensen en gang går fra borde. Ved vårens landsmøte har ikke det seilt opp som noen aktuell problemstilling, men til neste vår kan brått en nestlederposisjon stå åpen. Det kan være første trinn på stigen.

Denne er nå Listhaug i ferd med å skaffe seg. Med det største fylkespartiet i ryggen og med eiendomsretten til partiets viktigste sak kan hun bli vanskelig å hamle opp med for de mer moderate om Siv Jensen skulle komme til at 14 år som partileder er nok.

Som stortingsrepresentant vil hun stå friere til å bygge denne maktbasen enn hun ville være som statsråd. Du vil få høre det når Listhaug går i dørene på Stortinget.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!