– Det er Siv som bestemmer dette. Om hun har kabalen klar i hodet kan en ny statsråd bli hentet inn fort, sier en sentral plassert kilde i Frp til Sunnmørsposten.

Kan bli utnevnelse fredag

Det er varslet ordinært statsråd på slottet fredag slik at en utnevnelse kan skje allerede da. Rett nok er det mange som tviler på det.

Det er neppe tvil om at Nesvik står på Jensen sin liste over mulige kandidater som kan erstatte Sylvi Listhaug.

Sandberg til justis

Om fiskeriministerplassen blir ledig avhenger av at Per Sandberg blir flytta og overtar som ny justisminister.

– Husk at Sandberg fungerte som integrerings- og innvandringsstatsråd i perioden Sylvi hadde svangerskapspermisjon, påpeker folk i Frp-systemet.

– At Per er konstituert gjør at Siv har tid på seg til å vurdere dette til over påske om hun ønsker det, påpekes det.

Erfaring vs yngre krefter

Det som eventuelt kan tale mot Nesvik er at han har takket for seg i politikken og etter hvert skal inn i jobben som fylkesmann.

Slik blir det en avveining for Siv Jensen om hun vil satse på noen med erfaring eller om hun vil benytte denne anledningen til å gi en av de yngre i partiet muligheten til å bygge seg opp ved å gi et nytt mer ubeskrevet bland statsrådserfaring.

– Denne typen spekulasjoner har jeg ingen kommentarer til, sier Nesvik.

Fylkesleder i Møre og Romsdal Frp, Frank Sve, mener Jensen bør hente en ny statsråd fra fylket.

En fra fylket ut, en ny inn.

– Vi er det største fylkeslaget. Derfor mener jeg det ikke urimelig at en ny statsråd kommer fra fylket. Vi har mange gode kandidater til jobbes, sier Sve.

– Hvem?

– Nei, jeg vil ikke nevne navn. Dette er noe som Siv og Erna styrer, sier Sve.

Få ting er så avgått som en avgått politiker, konstaterte Frps Harald Tom Nesvik, etter at en lang periode på Storinget er over. Nå er han aktuell for nytt toppverv. Foto: Geir H. Strand