– Dette blir en fantastisk opplevelse for dem som får dra. Vi legger ut informasjon på kommunens hjemmeside og på Facebook-sida vår, sier konstituert kommunikasjonssjef Christine Rørvik i Ålesund kommune.

– Der kan alle som vil, melde seg på. Vinnerne blir kontaktet fredag, opplyser Rørvik.

Dermed haster det, å melde sin interesse.

Forutsetning

– Forutsetningen for å delta i trekningen, er at en ikke har vært på Operaen før. Og vi trekker ut en person som får to billetter. De får gratis billett til operaen, og Ålesund kommune dekker reise og opphold for inntil 6.000 kroner, legger hun til.

Det er ordfører Eva Vinje Aurdal som har fått invitasjon fra Den Norske Opera & ballett om å tilby to gratisbilletter til publikum som aldri har opplevd en forestilling på Operaen i Oslo.

I år feirer Operaen ti år, og dette feries med å gi bort gratisbilletter til operaen den 14. april. Da står verdens mest spilte opera, Verdis «La Traviata», på programmet.

– Vi ønsker å gi hele Norge muligheten til å delta på feiringen, og tilbyr derfor alle kommuner to gratisbilletter til forestillingen, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør ved Den Norske Opera & ballett.

I tillegg er også ordfører eller en annen representant invitert med og ledsage de utvalgte.

Operaen er fullt klar over at mange må reise langveisfra.

Midler til å dekke reise og opphold, er det derfor opp til den enkelte kommune å vurdere å betale for, noe altså ordføreren i Ålesund har valgt å gjøre.

Storsatsing

Feiringen skal også dekkes av NRK, med studiosending fra foajeen og direktesending av forestillingen, samt at de skal vise livet i Operaen «minutt for minutt», hele denne dagen, opplyser Bergkastet.

Innen torsdag kveld må de som ønsker å delta i trekningen ha meldt seg. Fredag blir vinnerne kontaktet, opplyser fung. kommunikasjonssjef Christine Rørvik i Ålesund kommune. Foto: June R. Johansen