Ny oppfinnelse erstatter transportband – å sende fisken i rør hevdes å være mer skånsomt, billigere og like effektivt

Ny pumpe: – Egg og tomater går uskadd gjennom

I det stille har et sunnmørsfirma pønska ut et skånsomt alternativ til transportband i fiskeindustrien.

Hjertet Den store trommelen er hjertet i oppfinnelsen. Røret som fisken sendes igjennom går først i flere tørn rundt trommelen. Oppfinner Ragnar Ingolfsson forklarer at når trommelen roterer, forflyttes innholdet i røret. Luft i riktig mengde slippes inn i røret og skrur fisken videre. Jo flere tørn rundt trommelen, jo høgere opp kan pumpa løfte. Oppfinneren kaller det en RID-pumpe, oppkalt etter Ingolfssons eget firma. F.v. Per-Arild Aamelfot, Ragnar Ingolfsson og Petter Leon Fauske i MMC First Process.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

– Denne oppfinnelsen har uante muligheter, sier karene.