Givergleden stor på Sunnmøre:

Russen samlet inn rekordmye penger til kreftsaken

Myten om at sunnmøringer er gjerrige har fått seg en knekk. Russen ved flere av de videregående skolene i regionen har satt ny innsamlingsrekord under årets innsamlingsaksjon for Kreftforeningen.

Rekordinnsamling: Russen på Sunnmøre gjorde det veldig bra under årets Krafttak mot kreft. Her representert av russ fra Fagerlia, Spjelkavik og Ålesund videregående skoler. Fra venstre: Elise Åkernes (Spjelkavik), Emilie Røren Skarbø (Fagerlia), Johann Stette Pedersen (Ålesund), Marte Ous Sandnes (Fagerlia) og Maria Aaslid Grimstad (Spjelkavik).   Foto: Even Ørjasæter

Stolt: Distriksjef i Kreftforeningen Trondheim, Eva Faanes, er stolt og rørt over russens innsats.  Foto: Kreftforeningen

Nyheter

I en pressemelding presenterer Kreftforeningen tall på innsamlingene til de forskjellige videregående skolene i fylket.

Topp fem kommer fra Sunnmøre, der Volda videregående skole samlet inn nesten 300.000 kroner, noe som holdt til tidenes innsamlingsrekord.

Spjelkavik videregående skole kom inn som nummer to, med nesten 245.000 kroner, mens Sykkylven, Ulstein og Fagerlia videregående skoler utgjorde resten av topp fem.

Sykkylven har i tillegg vært veldig kreative, og arrangert løp til inntekt for innsamlingen, noe som det lokale næringslivet har støttet. Totalt i Møre og Romsdal ble det samlet inn 2.345.548,50 kroner.


Årlig aksjon for russen til støtte for Kreftforeningen

Klare for årets krafttak

Russen ved Spjelkavik, Fagerlia og Ålesund videregående skoler er klare for årets «Krafttak mot kreft», den årlige innsamlingsaksjonen for russen til støtte for Kreftforeningen.


Kunne ikke klart det uten russen

– Dette er en helt fantastisk sum, sier distriktssjef i Kreftforeningen Trondheim, Eva Faanes.

– Vi hadde ikke klart denne aksjonen uten russen. Vi er veldig takknemlig for at de stiller så velvillig opp. Dette vitner om samfunnsengasjert ungdom som gjør oss stolte og rørt. Så langt har vi i Midt-Norge fått inn nesten 750.000 kroner mer inn enn i fjor. I skrivende stund er det kommet inn nesten 6,9 millioner i hele Midt-Norge, og ennå gjenstår det enkelte aksjoner og innsamlinger.