– Responsen så langt har vært positiv, forteller leder i Borgundvegen Boligutvikling AS, Inger Johanne Langeland.

Andre aktører har planlagt riving av de to eldre sveitservillaene i Borgundvegen 151, og å bygge nytt, siden 2006. Av ulike årsaker kom det prosjektet aldri i gang, men nå er imidlertid alt klart for et nytt boligprosjekt.

Lite utfordringer

Langeland forteller til Sunnmørsposten at de så langt bare har fått positive tilbakemeldinger.

– Vi har solgt 25 prosent av leilighetene allerede, og det uten mye markedsføring. Vi håper på like bra salg fremover, slik at framdriften fortsetter som planlagt, forteller hun.

De har heller ikke møtt på noen andre utfordringer i oppstartsfasen.

– Folk har vært veldig positive, og det virker som de er glade for mer utvikling av området, og at disse to gamle husene vil bli revet, sier Langeland.

– De var staselige hus en gang i tiden, men nå er tiden inne for å bygge nytt, legger Moldskred til.

Fremtidsrettet

Det ferdige bygget vil huse 31 leiligheter av forskjellige størrelser. Prisen vil variere, avhengig av størrelse og utsikt. Samtidig vil bygget ha parkeringsgarasje forberedt for ladestasjon for elbil.

– Leilighetene her vil passe for de fleste, alt fra studenter og single, til barnefamilier. Samtidig vil det også være tilrettelagt for folk med nedsatt fremkommelighet. Hovedtanken er at det skal være et hjem som er lett å komme hjem til, og at det skal være lett å reise vekk. At man skal slippe å bekymre seg for stell av hage og lignende, forteller Langeland.

Leilighetene vil bli bygget uten mulighet for vedfyring, og hovedsakelig varmes opp av varmepumper og elektrisitet.

– Å få installert vedovner er for det meste bare til bry, sier Langeland.

– Hva om det skjer et nytt strømbrudd?

– Leilighetene vil ha tilgang til alternativ varmekilde, så det skal beboerne slippe å bekymre seg for, sier hun.

De to gamle sveitservillaene er klare for å rives. Så skal grunnen bli grundigere undersøkt, før planlagt byggestart i løpet av sommeren. Foto: Staale Wattø