Utdanningsutvalget var ikke villig til å berge vg2 reiseliv i Ålesund.

For halvklasser innenfor yrkesfag som rekrutterer til lærefag, er minimum kapasitet satt til seks elevplasser. Bare fem søkte til vg2 reiseliv ved Ålesund vgs. Skolen har pekt på at reiselivsnæringa er i vekst og er ei stor næring på Sunnmøre. Som et kompromiss foreslo skolen å slå sammen vg2 salg, service og sikkerhet med vg2 reiseliv, og bad om 12 årstimer ekstra.

– De skal ha ros for å ha prøvd å være samarbeidsvillig, men dette handler om en totalpakke der det dessverre ikke er rom for å prioritere alle, sier Syver Hanken (H) i utdanningsutvalget til Sunnmørsposten.

Berga entreprenørskap

Politikerne ville heller prioritere vg1 studiespesialisering med entreprenørskap og bedriftsutvikling (creo) ved samme skole.

– Denne linja har en unik posisjon i vårt område, i den omstillinga næringslivet er inne i, sier Syver Hanken (H). Det var Høgre som tok initiativ til å berge blant anna dette skoletilbudet.

Haram berga

Flere tilbud ved Haram vgs. er berga selv om de har færre søkere enn kravet. Det er klart etter at utdanningsutvalget hadde møte i dag. Vg2 helsearbeiderfag har fem primærsøkere, men et samla utvalg vil likevel videreføre tilbudet.

Det samme gjelder vg3 og vg4 påbygging til generell studiekompetanse.

Vanylven, Stranda, Sykkylven og Ørsta

Det som er klart er at flere skoler på Sunnmøre mister tilbudet sitt. Dette er tilbudene som utdanningsutvalget ikke vil berge:

Herøy vgs. avd. Vanylven: Vg1 Helse og oppvekstfag.

Stranda vgs.: Vg1 restaurant- og matfag. Teknikk og industriell produksjon.

Sykkylven vgs.: Vg1 design og handverk. Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag

Ørsta vgs.: Vg2 blomsterdekoratør.