Fem skadet i påskefjellet

Møre og Romsdal Røde Korse melder om stor utfart til påskefjellet tirsdag.

Sykkylven Røde Kors på Fjellsætra i dag. Her er dagens vaktlag Tina Bjørnevik Flisnes, Heidi Josefsen, Ann Kristin Krohn.   Foto: Privat

Nyheter

- Det har vært 5 skader, alle tilknyttet alpinanlegg, opplyser vakthavende ved infosentralen i Møre og Romsdal Røde Kors.

I tillegg har Røde Kors hatt ett oppdrag "transport utenfor vei" for Helse Møre og Romsdal.

Snørskredvarselet for de nærmeste dagene viser en "betydelig snøskredfare", ifølge varsom.no.

NVE sier det er en kompleks situasjon med flere skredproblemer, det krever mye kunnskap om skred for å bevege seg trygt i bratt terreng.

- Hele sørøst-siden av fjellet hadde falt ut

Snart kommer godværet - advarer mot skredfaren


- Gjør svært forsiktige vegvalg. Unngå ferdsel i skredterreng og i utløpsområder. Det er størst sjanse for å løse ut skred der snødekket er tynt, nær rygger og framstikkende steiner. Fjernutløsning er mulig. Det krever mye kunnskap å gjenkjenne svake lag i snødekket. Drønnelyder og skytende sprekker er tydelige tegn, men fravær av slike tegn betyr ikke at det er trygt. Vær ekstra forsiktig etter snøfall eller vind og i perioder med temperaturstigning, oppfordrer ekspertene.

Ifølge yr.no fortsetter det flotte været utover påskeuka.


Påskeutfarten i skibakkane har allereie starta

Blå himmel og kvite bakkar lokkar folk til fjells

– Kjempeflotte forhold, seier Magnhild (73) og Inge Krumsvik (74) frå Volda etter å ha sust på alpinski ned bakkane ved Hornindal Skisenter.Slik blir påskeværet

Sola kommer, den. Men første del av påskeuka blir best i nordvest.