Tirsdag kveld gikk et snøras sør for området Risenosa. To personer befant seg i rasområdet og ble hentet ut av redningsmannskap i helikopter. Leder for skredgruppa i Volda og Ørsta Røde Kors, Ronny Færøy var en av dem som rykket ut.

– Da jeg ankom var allerede de to personene fraktet ned med helikopter. Jeg møtte dem i området Viddal, forteller han. Færøy beskriver de to skiløperne som preget av hendelsen.

– Det var nok preget av hendelsen ja. Jeg tror nok de tar noen ekstra forholdsregler til neste fjelltur.

En tatt av skredet

regobs.no ble hendelsen rapportert inn av Volda og Røde Kors. Ifølge nettsiden ble en av de to skiløperne tatt av skredet og ført ca. 20 meter nedover. Den andre personen stod så høyt oppe at han ikke ble tatt. Personen som ble tatt av skredet var delvis begravd, men kom seg ut selv. Begge kom uskadd fra hendelsen.

Ekstra beredskap

Ifølge varsom.no er skredfaren fortsatt betydelig på Sunnmøre, både onsdag og torsdag.

«Under den nye snøen finnes det mange steder vedvarende svakt lag av kantkorn med god evne til bruddforplantning. De siste dagene har det gått mange skred på dette laget», heter det på nettsiden.

Færøy opplyser at de har satt inn ekstra beredskap framover.

– Vi har satt inn ekstra beredskap i skredgruppa. Vi er mer på vakt og følger med hele tiden, i tillegg til at vi har alt vi trenger av utstyr lett tilgjengelig. Vi er mer forberedt rett og slett, sier han. Siden forholdene er så vanskelige å forutse nå oppfordrer han folk til å tenke annerledes.

– Slik som været er nå må man jo ut å gå på ski. Men jeg oppfordrer folk til å tenke litt annerledes. Man kan få like stort utbytte av å gå «tur» heller enn «topptur». I den grad en ikke er i stand til å vurdere forholdene anbefaler vi å unngå skredterreng.

Større enn raset ved Hornindalsvatnet

Søndag forrige uke gikk det også snøras ved Hornindalsvatnet. Raset gikk helt ned og over vegen, noe som forårsaket at vegen måtte stenges i en periode. Også der var Færøy.

– Det er klart det ser stort ut når det går over vegen på denne måten, men raset som gikk i går hadde betydelig større utstrekning, sier han.