I dag trenger organisten minst én, og av og til to ekstra personer, til å hjelpe med mekanikken når kirkeorgelet i Borgund kyrkje skal trakteres. Ikke siden tidlig 80-tall har kirkeorgelet fått overhaling, og nå ønsker orgelkomiteen i kirka at orgelet skal få en skikkelig overhaling.

Den skal inkludere tekniske og elektroniske hjelpemidler som skal gjøre det mulig å endre klangfarge og styrkegrad.

Først ga soknerådet 250.000 kroner til orgelaksjonen, og nå har en anonym giver sørget for å gi aksjonen nok et stort oppsving.

– Tirsdag fikk jeg plutselig en telefon fra en person som ytret ønske om å støtte aksjonen etter å ha lest om den i avisa. Personen vil ikke ha noe blest om seg selv, men så at det her var et behov og et fantastisk flott formål som den ønske om å bidra til. Personen sa den ville være med å støtte med hele 250.000 kroner, forteller en svært begeistret Jostein Maude, leder av orgelkomiteen.

– Jeg må bare si at det er denne påskens store gladnyhet, sier Maude.

Inspirerende

Sogneprest Reidar Standal og Jostein Maude, leder av orgelkomiteen, inspiserer sparestaven for å se hvor langt det er igjen til innsamlingsmålet. Langfredag var 500.000 kroner av målet på 1,5 millioner nådd. Foto: Morten Hjertø

Det var i palmehelga at orgelkomiteen delte ut en nylaget brosjyre hvor det ble informert om aksjonen. Her ble venner av Borgundkirka invitert til å bidra.

– Etter at vi delte ut den har jeg blitt informert om at det er flere gaver på vei inn og at mange ønsker å bidra. Det er veldig inspirerende med en slik giverglede og at folk er så entustiastiske, sier Maude.

Nå er håpet at pengene fortsetter å tikke inn på kontoen. Målet er at oppgraderingen av orgelet skal være fullført i slutten av 2019.

Orgelkomiteen består av Sidsel Waage Aurdal, Jostein Maude, Odd Olsvik, Dagfinn Ratvik, Svein Sagstad, Kjetil Kvangarsnes og Kristin Roald Bjørnøy.