Golden Energy Offshore børsnoteres torsdag

Offshore-rederi fra Ålesund klar for Oslo børs.

PÅ BØRS: Administrerende direktør Per Ivar Fagervoll i Golden Energy Offshore i Ålesund.   Foto: Rederiet

Nyheter

Torsdag klokka 09 blir det holdt bjelleseremoni i forbindelse med at selskapet Golden Energy Offshore Services AS tas opp til handel på Merkur Market ved Oslo Børs.

I en kort melding onsdag blir det opplyst at børsen har mottatt søknad om notering og at denne er behandlet i Noteringskomiteen.

Ordlyden går på at «det er forventet at selskapet blir tatt opp til handel 5. april», men administrerende direktør Per Ivar Fagervoll  bekrefter overfor Sunnmørsposten at de er klare for handel torsdag.

Merkur Market ble åpnet av Oslo børs for rundt tre år siden. Markedsplassen tilbyr svært raskt opptaksprosess med bare noen få ukers behandlingstid fra søknad, til aksjen er i handel.

Før jul fikk selskapet grønt lys fra obligasjonseierne om en refinansiering som innebar at gjeld ble omgjort til egenkapital. I et intervju med Sunnmørsposten i februar, la ikke Fagervoll skjul på at det fortsatt var en tøff hverdag. Men han konstaterte at rederiet var i en «god posisjon».

Golden Energy Offshore er gjeldfrie og på jakt etter nye ansatte (for abonnenter)

Golden Energy Offshore Services, som nå noteres på børsen, eier forsyningsskipene Energy Swan og Energy Scout. Det er del av Golden Energy-konsernet som har røtter 80 år tilbake, under det tidligere navnet S. Ugelstad Rederi.

Fagervoll fra Vanylven er også deleier i konsernet, mens den største eieren er selskaper kontrollert av den greske forretningsmannen Victor Restis. Rederiet holder til på St. Olavs plass i Ålesund.


Uksnøy & Co. har troa etter tøffe år

Vil ha ny Ålesunds-satsing på offshore

Øystein Uksnøy er ikke i tvil om at Ålesund fortsatt vil være en naturlig plassering for å drive offshorerederier i framtida. – Om man har nok kapital fra lokale supportere, så er det en mulighet, sier han.

Ålesund-rederiene i kjølvannet av Farstad-kollapsen:

Volstad Maritime: Tror markedet gradvis vil stramme seg

Subsea-rederiet Volstad Maritime har seilt i le med lange kontrakter, men de neste årene kan bli mer utfordrende.