Torsdag klokka 09 blir det holdt bjelleseremoni i forbindelse med at selskapet Golden Energy Offshore Services AS tas opp til handel på Merkur Market ved Oslo Børs.

I en kort melding onsdag blir det opplyst at børsen har mottatt søknad om notering og at denne er behandlet i Noteringskomiteen.

Ordlyden går på at «det er forventet at selskapet blir tatt opp til handel 5. april», men administrerende direktør Per Ivar Fagervoll  bekrefter overfor Sunnmørsposten at de er klare for handel torsdag.

Merkur Market ble åpnet av Oslo børs for rundt tre år siden. Markedsplassen tilbyr svært raskt opptaksprosess med bare noen få ukers behandlingstid fra søknad, til aksjen er i handel.

Før jul fikk selskapet grønt lys fra obligasjonseierne om en refinansiering som innebar at gjeld ble omgjort til egenkapital. I et intervju med Sunnmørsposten i februar, la ikke Fagervoll skjul på at det fortsatt var en tøff hverdag. Men han konstaterte at rederiet var i en «god posisjon».

Golden Energy Offshore er gjeldfrie og på jakt etter nye ansatte (for abonnenter)

Golden Energy Offshore Services, som nå noteres på børsen, eier forsyningsskipene Energy Swan og Energy Scout. Det er del av Golden Energy-konsernet som har røtter 80 år tilbake, under det tidligere navnet S. Ugelstad Rederi.

Fagervoll fra Vanylven er også deleier i konsernet, mens den største eieren er selskaper kontrollert av den greske forretningsmannen Victor Restis. Rederiet holder til på St. Olavs plass i Ålesund.