Det forteller senterleder Anne Mari Kleppe ved Amfi Moa. De to vekterne som ble knivstukket på Amfi Moa tirsdag ble lettere skadet.

– De ble raskt tatt hånd om av helsepersonell på stedet og senere sendt til legevakt for sjekk der den ene måtte sy noen sting i hånden, forteller senterlederen.

Vurdert som ustabil

– Det var en butikk på Moa Syd som ringte vekternummeret og meldte fra om at en mannlig kunde hadde forsynt seg med varer i butikken uten å betale. De vurderte personen som ustabil og kontaktet derfor vektere i stedet for å konfrontere personen selv, opplyser Kleppe i en e-post til de ansatte ved Amfi.

De to vekterne som kom, blir av flere beskrevet som erfarne. De forutså likevel ikke hva som skjedde.

Rusmiljø

I går ettermiddag var vitner i avhør hos politiet. Mannen har status som siktet.

– Mannen er kjent av politiet fra før. Han er i et miljø der rus blir misbrukt, sier etterforskningsleder Robert Hjelmeseth til Sunnmørsposten.

Sikkerhetssjef Olav Stavnsborg i Olav Thon-gruppen sier rus og psykiatri er hovedutfordringene de har ved kjøpesenter. Han forteller at de, som mange andre, har senter der det vandrer folk som burde ha fått hjelp fra det offentlige.

– Det er gjerne enkeltpersoner som dukker opp på nytt og på nytt igjen, sier Stavnsborg, før han tilføyer:

Han mener myndighetene burde ta bedre vare på de dette gjelder.

– For personer som ikke er i stand til å ta vare på seg selv innen psykiatri, er det blitt for lett å skrive seg selv ut. Myndighetene har nylig gjort det enda mindre strengt, poengterer sikkerhetssjefen i Olav Thon-gruppen.

Senterleder: Anne Mari Kleppe ved Amfi Moa. Foto: Arkivfoto