Ulykka skjedde natt til 22. oktober i fjor høst. En båt med tre personer om bord gikk fra Vegsund mot Ålesund sentrum. I mørket traff båten Tyskholmen og Ronny Røbekk (47) omkom.

- Min klient har nå vedkjent straffskyld etter tiltalen, og vi har bedt Statsadvokaten om å oversende tiltalen til Sunnmøre tingrett, og om at saken skal gå som tilståelsessak, sier mannens forsvarer, advokat Erling Flisnes.

Han sier at klienten er svært lei seg for det som har skjedd.

- Han er beredt til å ta sin straff etter den tragiske hendelsen, sier Flisnes.

Saka fortsetter under.

Ikke promille-tiltalt

Ifølge politiet var båtføreren uoppmerksom, manglet lys og kjørte i for stor hastighet.

– Tiltalte har forklart at han kjørte fort, noe som støttes av undersøkelser av båten. I tillegg har han erkjent å ha vært uoppmerksom. I tillegg hadde ikke den omkomne redningsvest på seg. I sammenheng med utfallet, mente vi det var grunnlag for å ta ut tiltale for uaktsomt drap, sa politiadvokat Yngve Skovly, da tiltalen ble kjent i mars.

Mannen har erkjent å ha drukket alkohol, men basert på at det tok lang tid før ulykken ble oppdaget er det ikke påvist promille. Skovly sier at den samla bevisførselen har gjort at politiet ikke kan konkludere med ulovlig høy promille, og det er ikke tatt ut tiltale på promillekjøring.