Eva Vinje Aurdal vil ha fire nye år som ordfører

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal er klar til å fortsette som ordfører til 2023,

Første kvinne: Ålesundsordfører Eva Vinje Aurdal foran noen av Ålesunds tidligere mannlige ordførere. Hun er klar for fire nye år om velgerne ønsker det.  Foto: Anders Pilskog

Nyheter

- Jeg har gått "gravid" så lenge nå med nye Ålesund-kommune at jeg har veldig lyst til å være med på dette videre, sier Aurdal.

Nye Ålesund Arbeiderparti er første parti som er klar med sin toppkandidat til kommunevalget neste høst. At det ble Eva Vinje Aurdal som fikk den plassen er ingen stor overraskelse. Usikkerheten har vært om hun selv ønsket ta fire nye år.

- Jeg synes jeg har en veldig spennende jobb. Derfor har jeg sagt ja til å stille på førsteplassen, sier Aurdal.

Hun er mer usikker på hva hun gjør i forhold til fylkeskommunene. Aurdal sitter i dag i fylkesutvalget, det høyeste politiske organet i fylkeskommunen mellom fylkestingene.

Nytt Ålesund Ap stiftet:

Historisk for Arbeiderpartiet: La ned fem lokallag og opprettet nye Ålesund Ap

Fem lokallag av Arbeiderpartiet er lagt ned, og ett nytt og stort Ålesund Arbeiderparti er etablert.


- Det har vært svært arbeidskrevende både å være Ålesund-ordfører, lede fellesnemda for kommunesammenlåingen og samtidig sitte i fylkesutvalget. Derfor vil jeg ta en runde i mitt eget parti om dette, sier hun.

Men Aurdal er klar på at den ny storkommunen bør ha folk i sentrale posisjoner i fylkespollitikken.

- Nye Ålesund vil bli den klart største kommunen i fylket. Vi har da en storesøsterrolle både i forhold til våre nabokommuner, men også i forhold til fylket forøvrig. Derfor er det viktig for oss å ha sentrale verv i fylkespolitikken. Ikke bare for vår egen del, men også i forhold til resten av fylket, påpeker Aurdal.

Hvem som blir Aurdals utfordrere om ordførerjobben er ennå ikke klart. Høyre sier de tidligst vil ha klart før sommeren hvem som blir partiets toppkandidat til lokalvalget neste år.

Nye Ålesund kommune:

Skal lage kommunevåpen og ordførerkjede til Nye Ålesund

Nye Ålesund kommune skal ha nytt ordførerkjede og kommunevåpen. En komité skal ta seg av den jobben.