Forsøker å forhindre at bypakken blir forsinka med flere år

Frykter Lerstadvegen blir utsatt

Det jobbes intenst for å hindre at bypakken for Ålesund blir utsatt med flere år. I verste fall kan det få konsekvenser for Lerstadvegen.

Lerstadvegen: 400 millioner kroner til Lerstadvegen ligger inne i Nasjonal Transportplan. Men det er mange om beinet i NTP, og blir det en lang utsettelse av bypakken, kan det bety at pengene flyttes til et annet prosjekt.  Foto: Nils Harald Ånstad

Signalene fra Statens vegvesen er ikke til å misforstå

Tore Johan Øvstebø
Nyheter

Strategisjef Kjetil Strand i Statens vegvesen frykter at bystyrets vedtak om å legge Brosundtunnelen inn i første trinn av bypakken, kan få slike følger. I et brev til samferdselssjef Arild Fuglseth, skriver Strand: «Dersom man ønsker Brosundtunnelen tidlig i trinn 1 vil det binde opp bompengestrømmen i lang tid, og finansieringskostnadene kan bli enorme og i neste omgang true oppstart av Lerstadvegen. Statspengene til Lerstadvegen er jo ikke tilstrekkelig, også der trengs det betydelige (lånefinansierte) bompenger».