Møre-Høyre har ingen i partiledelsen, ingen i partiets arbeidsutvalg og er nesten ikke representert i rekken av råd og utvalg i partiet som jobber med utforming av ny politikk. At de ved sist valg ble største parti i fylket med tre stortingsrepresentanter, ser ikke ut til å endre på det.

Når media, blant andre Aftenposten, spekulerer i  hvem som er framtidige navn i Høyre-ledelsen, blir ingen fra fylket nevnt.

Høyre har mer enn 15 råd og utvalg som kontinuerlig jobber med politikkutforming. Møre og Romsdal er representert i to. Helge Orten sitter i rådet for digitalisering og ny teknologi, mens Dag Olav Tennfjord sitter i programrådet.

Orten er i dag den eneste med en sentral posisjon som leder av transportkomiteen på Stortinget.

Et faktum

– Det du konstaterer her er et faktum. Vi kan alltid gjøre en bedre jobb, men jeg mener vi har fått langt mer oppmerksomhet rundt fylkeslaget etter det gode valget vi gjorde i fjor høst, sier fylkesleder Dag Olav Tennfjord.

Han viser til at Helge Orten sitter i posisjonen som leder av transportkomiteen på Stortinget.

– Dette er for oss en svært viktig posisjon. Det er også grunn til å legge merke til at Vetle Wang Soleim gikk rett inn i finanskomiteen. Det er et tungt verv.

– Men det er på Stortinget, ikke i partiet?

– Jeg tenker at det er neste steg for oss, sier Tennfjord.

Neste steg

Molde-ordfører Torgeir Dahl, peker også på Helge Orten når han blir konfrontert med fylkespartiets mangel på sentrale posisjoner.

– Slik jeg ser hvordan Helge håndterer jobben i transportkomiteen og hvordan han på landsmøtet har ledet resolusjonskomiteen, så tror jeg det venter et neste steg, tror Dahl.

Tennfjord mener mangelen på posisjoner ikke er noen nedvurdering av fylkeslaget.