Opsvik og Tørlen til Milano

Arbeider av Lillian Tørlen fra Ålesund og Strandas store sønn, Peter Opsvik, vises fram på en av verdens fremste designmesser i Milano i neste uke.

Til Milano: Lillian Tørlen.  Foto: Solfrid Vartdal (Arkiv).

Nyheter

Tørlen og Opsvik deltar på Norwegian Presence i verdens viktigste designuke, ifølge en pressemelding. DOGA, Norwegian Crafts og Klubben står bak utstillingen Norwegian Presence, som arrangeres sammen med en rekke samarbeidspartnere.

Vasekunst

Tørlen stiller med vasekunst.

Hun skal vise fram ««Levels of Attachment & Belonging», som er en serie med skulpturelle vaser.

Ålesundskvinna er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Central St. Martins i London, og har gjennom karrieren så langt deltatt på en rekke europeiske utstillinger.

Bærekraftig stolklassiker

I design-Norge trenger Peter Opsvik ingen nærmere introduksjon. Den Stranda-fødte designeren og jazzmusikeren debuterte på Høstutstillingen i 1967, og står bak norske designklassikere som barnestolen «Tripp Trapp» og balansestolen «Balans Variable».

Til Milano. Peter Opsvik.   Foto: Victoria Synnes Rønne (Arkiv).

I 1984 designet han en annen klassiker, kontorstolen «Capisco», som i dag produseres av Flokk under merkenavnet «HÅG Capisco».

Stolen, som er laget av resirkulerte støtfangere og gjenvunnet plastemballasje, er et av produktene Flokk viser fram i oppdatert versjon i Milano i neste uke.

Viktig å være synlig

– Hele den internasjonale designbransjen samler seg i Milano under Salone del Mobile. Her er det viktig å være synlig for norske designere og kunsthåndverkere som vil opp og fram.

Årets norske utstilling, Norwegian Presence, er den kanskje sterkeste vi noen gang har satt sammen, sier Ida Aandal Røijen, rådgiver for internasjonal profilering ved Design og arkitektur Norge (DOGA).