Det sa Sindre Nakken (Ap), leder for plan- og byggesaksutvalget i Ålesund kommune, da reguleringsendringer for nytt badeland var oppe til 2.-gangs sluttbehandling denne uka. Her blei planen vedtatt, et lite steg videre på vegen mot et badeland i de gamle Stallane.

– Det er ikke noen selvfølge at vi har kommet dit vi er i dag, sa Nakken. Prosessen har blitt kalt en utholdenhetsprøve for både kommunen og forslagsstillerne – Brødrene Jangaard – som etter planen skal kjøpe tomta for ei krone og bygge badeland og boliger.

– Det har vært en lang prosess. Området blei regulert første gang i 2005. Sånn som vi vurderer det synes vi prosjektet blir bedre og bedre. Nå er det et uttrykk som er bedre tilpassa omgivelsene, sier overarkitekt Gudmund Hoel i kommunen.

Lavere enn nabobygg

– At man har utvida selve arealet for badeland vestover, gjør at det blir romsligere og at man får mer dagslys inn. Selv om det er et moderne uttrykk som bryter med omgivelsene, har bygget fått et spenstig arkitektonisk uttrykk med dynamiske former og fine materialkvaliteter. Dimensjonene er holdt nede slik at selve badelandbygget blir lavere enn både Nørvøyskolen og bebyggelsen i Grensegata, sier Hoel, som mener det er viktig med et slikt prosjekt i sentrum.

I tillegg til badeland skal det bygges 35 boliger, og på taket blir det parkområde. Det ligger også inne at man på sikt vil rive det lille bygget bak Nørvøyskolen for å lage en grønn korridor til byparken, men først når voksenopplæringa finne en annen løsning.

Reguleringsendringene skal opp i bystyret, men før det kan bygges, må det også sendes inn og godkjennes en egen byggesak. Parallelt må den endelige avtalen mellom kommunen og Brødrene Jangaard på plass. Gunnar Haagensen forteller at han venter på tilbakemelding fra ÅKE.

– Selve tomtekjøpet er ikke helt avklart. Det blir vel avklart, tenker jeg, sier Haagensen.

Heis blir egen sak

Brødrene Jangaard valgte å gå vekk fra planene om heis til Aksla for å heller få fortgang i badeland. Et vedtak i bystyret sier at man ønsker heis, men dette blir en egen sak. Inngangspartiet blir ikke lagt til badelandet, men er noe man må komme tilbake til seinere.