Svømmeren Sigurd Holten Bøen fra Ålesund, pianisten Olav Egge Brandal fra Hareid og gründeren Jostein Furseth fra Ulstein fikk 20.000 kroner hver da sparebanken delte ut årets talentstipend i Trondheim lørdag.

Sigurd Holten Bøen (21) svømte seg i fjor inn til NM-gull i butterfly, og sikter nå mot OL i Tokyo.

Olav Egge Brandal (24) har bred erfaring som akkompagnatør og kammermusiker, og underviser også i piano.

Jostein Furseth (28) ble oppfinner i tidlig alder og startet selskapet Sevendof etter å ha studert ved Institutt for teknisk kybernetikk på NTNU i Trondheim.

(saka fortsetter under)

Prisvinnerne hadde i løpet av lørdagen et faglig program før dagen ble avsluttet med prisutdeling og festmiddag.

– Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Trøndelag og på Nordvestlandet, skriver banksjef på Sunnmøre, Marita Løvik Stadsnes, i en epost til Sunnmørposten.

Tre hovedvinnere

I alt 25 talent fra hele Midt-Norge fikk stipender og samtidig ble det kåret tre hovedvinneren innenfor hver kategori, samfunn, idrett og kultur.

Disse ble henholdsvis seriegründer Marie Jacobsen Lauvås fra Trondheim, skøyteløper Bjørn Magnussen fra Trondheim og Ibrahim Fazlic fra Melhus, ifølge en pressemelding.

600.000 kroner

Til sammen 600.000 kroner ble delt ut til talent fra Trøndelag og Nordvestlandet. Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere unge talenter fra Trøndelag og Nordvestlandet, slik at de lettere kan nå sine mål.

– Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talenter som viser vei og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom SpareBank 1 SMNs talentstipend, sier konsernbanksjef Eli Arnstad i en pressemelding.