Statsborgerseremoni i Ulstein:

Lørdag avga 125 nye statsborgere troskapsløftet

Nye statsborgere fra alle de 17 sunnmørskommunene deltok i seremonien som ble ledet av fylkesmann Lodve Solholm.
Troskapsløftet
  • «Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet. Jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Lodve Solholm, fylkesmann i Møre og Romsdal.  Foto: Elin Røshol

Nyheter

Statsborgerseremonien ble innført som ei ny markering i Norge i 2007, og i fjor ble det for første gang avholdt to seremonier i Møre og Romsdal, mot normalt én. Under seremonien i Ulstein på lørdag var det 125 nye statsborgere som hadde takket ja til å delta, noe som er rekord. Arrangør var Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Ifølge ei pressemelding fra Fylkesmannen sang Iver-Olaf og Ingfrid Grimstad Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland», før fylkesmann Lodve Solholm holdt sin tale til de nye statsborgerne.Fylkesmannen sin tale til ble etterfulgt av sangen «Du gjev meg kraft» av Rolf Løvland, også framført av Grimstad-søskene.

Gjestetaler Lidia Kozginova fortalte hvordan det var å flytte fra storbyen St. Petersburg til litt mindre Vigra.

– Det jeg kanskje setter aller mest pris på i Norge er at her er det vanlig å stole på hverandre. Den tilliten er en verdi som jeg håper vi får beholde også i framtida. Jeg håper virkelig at dere vil trives her i Norge og at drømmene deres blir oppfylt. Lykke til!, avsluttet hun talen sin med.

Seremonien ble avsluttet med at alle reiste seg og sang nasjonalsangen.