– Eiendommen har ikke ligget ut lenge, men vi har allerede registrert interesse både fra lokale, regionale og nasjonale eiendomsutviklere, sier eiendomsmegler Hanne Vadset Knotten i Privatmegleren i Ålesund.

Det er hun som har fått jobben med å selge Foss-eiendommen som har en prisantydning på 47,5 millioner kroner.

Profesjonelle utbyggere

– Det var i grunnen tanken helt fra starten at eiendommen skulle selges til profesjonelle utbyggere. Men jeg ville ha ei hånd på rattet i reguleringsprosessen slik at dette ble et godt prosjekt som jeg kan stå inne for, sier Erik Foss som eier eiendommen der hans far og bestefar i 1946 starta et av mange notbøterier langs Borgundfjorden. På det meste var de åtte, men på 1970-tallet var Erik Foss & Sønner de eneste som var igjen.

I september i 2016 ble den siste nota levert fra det som da var blitt til Mørenot, og da var allerede prosessen med omregulering fra industri til boliger i gang. Rundt påsketider ga fylkesmannen det endelige klarsignalet, og det er nå klart for å bygge 7.600 kvadratmeter boliger rett øst for boligkomplekset Åse brygge.

Vil påvirke

Erik Foss sier at han legger eiendommen ut for slag fordi han selv ikke har forutsetninger for å stå for utbygginga.

– Jeg ser likevel ikke bort ifra at jeg kanskje kan være med på en liten del av utbygginga hvis det passer slik, men dette er et prosjekt jeg vil overlate til profesjonelle utbyggere, sier Foss.

Da han presenterte forslaget til reguleringsplan i 2016, la han ikke skjul på at han hadde fått flere tilbud fra folk som ønsket å kjøpe eiendommen.

– Det hadde kanskje vært lettvint å gjøre det på den måten, men jeg har kommet til at jeg vil være med på å påvirke prosessen slik at dette blir et godt prosjekt, sa han til Sunnmørsposten den gangen.

– Og det synes jeg det har blitt, sier Erik Foss.

Det er Kibsgaard-Petersen planleggere og arkitekter som har stått for reguleringsplanen.

– Tror du salget av eiendommen vil gå raskt?

– Jeg har jo tenkt å få meg en leilighet der selv, så jeg håper jo at det ikke blir for seint til det, ler Erik Foss.