Ran på Åndalsnes:

Brukte kniv for å true til seg medisin

Kvinne i 20-åra pågrepet av politiet. Skal ha trua til seg rundt 300 tabletter av ulikt slag ved Vitusapotek Åndalsnes.
Nyheter

Ei kvinne som tidligere mandag brukte kniv til å true til seg medisin ved et apotek på Åndalsnes i Rauma, er pågrepet av politiet. Det opplyser Møre og Romsdal politidistrikt ved 18-tida mandag. Pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk.

Skjedde i åpningstida til apoteket

- Selve ranet av Vitusapotek Åndalsens skal ha skjedd ved 16.30-tida, mens apoteket fortsatt var åpent. Vi fikk først vite om det per telefon en halv time seinere, sier operasjonsleder Tor-André Gram Franck.

- Lokalt politi blei sendt ut, men kvinna hadde da forlatt stedet, fortsetter han.

Ikke meldt om skadde

- Blei noen fysisk skadd under hendelsen?

- Nei, ikke så langt vi kjenner til, sier Franck. Han forteller videre at kvinna skal ha fått med seg rundt 300 tabletter av ulik valør.

Har ikke kontroll på kniven

- Var det kunder i apoteket da ranet skjedde?

- Det har jeg ikke fått snakka med patruljen om. Vi har foreløpig heller ikke kontroll på kniven som ble brukt, og kan derfor ikke si noe om den. Førsteprioritet nå har vært å få kontroll på kvinna, så får vi ta ransaking og søk etter kniven etterpå, sier operasjonslederen.

- Hva skjer videre med kvinna nå?

- Hun blir tatt med til arrest i Molde, sier Franck.

Når det gjelder de ansatte som var på jobb ved apoteket da ranet skjedde, så blir de tatt hånd om av arbeidsgiver, heter det.

Kjent for politiet fra tidligere

Kvinna som er pågrepet skal være i slutten av 20-åra og hjemmehørende i Rauma. Ifølge operasjonslederen er hun en politiet både har kunnskap om og kjennskap til fra tidligere.