Jarle Bernhoft og Erna Solberg kommer - kommer du?

Venter flere tusen på trappevandring - slik vil de gjennomføre det

Lørdag inviterer Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid - til det de håper skal bli en spektakulær nattevandring i Ålesund.

FJELLSTUA: Det ventes tusener opp trappene til Fjellstua lørdag kveld.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Planen er å lyssette trappetrinnene opp mot Aksla i bærekraftmålenes farger. På toppen av Aksla stiller Jarle Bernhoft til sin eneste solokonsert i 2018.

– Jeg vil gjerne bidra til å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål. Målene er viktige verktøy for å oppnå kanskje det viktigste som fins: Vi er nødt til å, helt fundamentalt, spille bedre på lag med kloden og andre mennesker, sier Jarle Bernhoft om sitt bidrag.


Bernhoft med nattkonsert på Aksla

Jarle Bernhoft stiller til eksklusiv solokonsert på toppen av Aksla når Norad håper å samle hele Ålesundsregionen til en felles nattevandring for FNs bærekraftsmål.

 

Ut i fra forhåndsinteressen forventer Norad et sted mellom 2.000 og 4.000 mennesker på byfjellet denne lørdagskvelden.

- Men dette kan jo endre seg jo nærmere vi kommer arrangementet, sier Marte Lid i Norad til Sunnmørsposten.

- Vi har god hjelp fra våre samarbeidspartnere i DNT Ålesund-Sunnmøre og Røde Kors, og det står vakter hele veien oppover i trappene, i tillegg til på bunnen og toppen. Disse hjelper til med å regulere køen.

I tillegg til å gå trappene kan folk kan benytte seg av vegen ved Vannspringdalen for å komme seg opp til Fjellstua.

- Alle som blir med å gå fra Byparken får informasjon fra konferansier underveis, og for de som velger å gå fra Vannspringdalen får man tilsvarende informasjon på toppen, sier Lid. 


Statsministeren blir med på nattevandring

21. april arrangerer Norad nattevandring opp trappene til Fjellstua for å sette fokus på FNs bærekraftsmål. Også til stede denne dagen: statsminister Erna Solberg.

 

Husk varme klær og hodelykt

Starttidspunktet for nattevandringen er satt til klokka 21, men det er opp til hver enkelt når de ønsker å starte.

- Man må belage seg på at det blir venting og køer så ta med varme klær og gjerne litt nistemat. Vi vil også benytte anledningen til å minne om at dette er et alkoholfritt arrangement. Løypa er også åpen allerede fra onsdag om noen ønsker å gå på et tidspunkt med mindre folk.

- Er det plass til alle disse menneskene ved Fjellstua? Er alternative konsertsteder vurdert?  

- Vi legger opp til et arrangement ved Fjellstua, men vet at det er begrenset kapasitet der. Dersom det blir flere mennesker enn det plassen har kapasitet til, synes vi det er kjempeflott at så mange vil engasjere seg for bærekraftsmålene! Da fortsetter vandringen til alternativ lokasjon ved de to dammene på Aksla. Dette vurderes fortløpende, sier Marte Lid.

- Hva gjør dere om det bli regn? 

- Arrangementet går som planlagt selv om det blir regn. Vi har hørt at sunnmøringer tåler tøft vær, så vi håper at folk blir med og går for bærekraftsmålene selv i regnvær.

Derfor arrangeres nattevandring (ekstern lenke)