Sunnmøre

Økt snøskredfare

Varsom.no melder om at snøskredfaren søndag er økt til 3.

Illustrasjonsfoto.   Foto: PRIVAT

Nyheter

Skredfaren har de siste dagene vært på farenivå 2, altså moderat, men både søndag og mandag meldes det om faregrad 3, som vil si betydelig skredfare. Grunnen til at farenivået har økt er blant annet faren for våte løssnøskred og våte flakskred.


Se videoen av snøskred i Hjørundfjorden

Søndag har det gått flere snøskred i Hjørundfjorden.

 

«Husk at selv små skred er tunge og kan skade deg, særlig ved skred i terrengfeller. Når du er på vei ned store heng bør du gradvis bevege deg ut av fallinja for å unngå å bli tatt igjen av små skred som du selv har utløst. Følg med når snøoverflaten blir våt og myk. Skredfaren øker i takt med temperaturstigning og nedbørintensitet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger», skriver Varsom.no på sin hjemmeside om våte løssnøskred.


Andre alvorlege nesten-ulykke denne veka

– Dei hadde griseflaks

Lokale skiløparar er skremde over utlendingar som feilvurderer rasfaren i Saudehornet.Har gått flere snøskred: – Så ut som vi var kommet til Grønland

Ingen personer skal ha kommet til skade, men politiet oppfordrer turgåere til å være forsiktige i terrenget.Turfølge i god behold etter snøskred i Møre og Romsdal

Et turfølge på fire ble overrasket av et snøskred på Saudehornet tirsdag. Én av dem ble tatt av skredet, men alle fire er nå ute av området og i god behold.