Det mener ordfører i Skodje, Dag Olav Tennfjord, som for øvrig syntes det var mange interessante saker som var satt på dagsorden på konferansen.

Nasjonal oppmerksomhet

– Markeringen av FNs bærekraftmål ble en veldig flott seanse som samla byen og ga oss nasjonal oppmerksomhet, sier skodjeordføreren, som i motsetning til sin partifelle Erna, ikke hadde kledd seg godt nok til seansen. Det ble i kaldeste laget med dress og frakk.

Markering av FNS bærekraftmål på Aksla. Foto: Norad

– Bør det blir mer til distriktene neste gang?

Kollektivløsninger

– Å kjøre inn mer folk kunne vært en god idé. For ungdommen i bygdene er det et stykke å komme seg til sentrum. For å fylle opp burde annonsering og innsalg starta tidligere for å få folk utenbys fra.

Kollektivløsninger burde vært mer tilgjengelig for å få ungdommen inn, tipser Tennfjord.

Må bygge ambassadører

– Ungdommen er for lite klar på hva de mener, men det gjenkjenner de når de får det. Konsert, musikk, kultur og utdanning blir aldri feil. Det var en fantastisk opplevelse på Aksla, men kaldt! sier Tennfjord.

Stor avstand

Han mener The North West arrangementet var ambisiøst nok som det var i Ålesund.

–   Jeg var på to heldagsarrangement, samt lørdagen. På fredagen måtte jeg tilbake til kontoret for å utføre mine ordførerplikter (som å vie et par).

– Det var stor avstand mellom foredragssalene. Det gjorde det vanskelig å flytte seg mellom sesjonene. Det er signalisert at en neste år legges arrangementet til hele nye Ålesund. Det kan være lurt å gjøre noe med logistikken, signaliserer Tennfjord og peker på at omlandet også er med på å finansiere arrangementet.

Ga mer per innbygger

– Nabokommunene har gitt mer per innbygger, men Ålesund har gitt mer totalt, påpeker han.

Opprinnelig var aksjekapitalen til The North West på 100.000 kroner. Emisjon har gitt påfyll.

Ifølge Tennfjord var aksjekapitalen per 28. desember i fjor nådd  3.024.000 kroner. Skodje kommune har bidratt med 218.500 kroner.

– Kostnader og inntekter til årets arrangement skulle bære seg med sponsorinntekter og billettinntekter. Det gikk nok ikke til oppstartsåret.

– Jeg vil tro det i første året er vanskelig å nå målsettinga. Jeg antar at The North West må drive litt med underskudd før det begynner å rulle.

I tillegg til aksjekapitalen har arrangementet fått 10.000 kroner fra hver kommune, opplyser han.