Hun bekrefter at The North West er kommet for å bli.

Kolliderer med påska

– Problemet er at 18.-21 april blir midt i påska neste år. Vi har veldig lyst til å ha med studentene, så etter påske passer blir et dumt tidspunkt i forhold til eksamenstiden. Mars blir for kaldt med tanke på å benytte uterom.

Vi har tenkt litt på høsten. Vi prøver å snakke med andre aktører også for å finne en dato som passer for alle, sier Carmona til Sunnmørsposten.

Fire dager med The North West arrangementet med 100 poster på programmet er over. Det er tid for å evaluere og se på økonomien i det hele.

1,65 mill. kr i sponsorinntekter

– Sponsorinntektene til The North West har for så vidt gått bra. En må ta høyde for at dette er et arrangement som aldri har vært gjort i Ålesund tidligere. Bedriftene var i utgangspunktet litt skeptiske. Kanskje det var grunnen til at vi ikke nådde helt opp.

Målet var to millioner kroner, vi enda på 1,650 millioner kroner, forteller sponsoransvarlig Knut Strømsheim i KS Promotion.

– Lørdag hadde vi avslutningsarrangement i kuppelen på Fjellstua for sponsorene. Alle var invitert. Det var en gjenytelse som liger i avtalen. Vi hadde 18 sponsorer, i alt 80 mennesker. Det var meget vellykket. Erna Solberg kom også innom, forteller Strømsheim.

Må være tidligere ute

– Er det skapt velvilje for flere arrangement?

– En erfaring er at vi må være tidligere ute med å annonsere, informere og invitere. I år kom programmet rimelig tett på arrangementet.

Neste uke skal vi ha oppsummering. Først skal vi ha internevaluering, vi holder på å oppsummere, så skal vi ut og evaluere i forhold til samarbeidspartnere.

Denne gangen var det naturlig å konsentrere arrangementene til byen. De er sju kommuner som bidrar. Det er naturlig at de får noen arrangement ute hos seg. Neste gang får de største kommunene arrangement ute hos seg, sier Strømsheim.

De kommunene som er med i The North West er foruten Ålesund: Haram, Giske, Sandøy, Sula, Skodje og Ørskog.

Hadde folk til å telle

Strømsheim vil nødig komme med noe estimat over hvor mange som deltok de fire dagene arrangementet varte. Det skal gjøres skikkelig.

– Vi hadde folk som var ute og telte. Tallet må vi komme tilbake til, sier han.

Ønsker å fortsette

Maria Carmona sitter som prosjektleder ut mai. Hun er klar til å fortsette enda en runde.

–  Styret må velges på nytt av generalforsamlingen. Jeg ønsker selv å fortsette. Det er alle intensjoner om å beholde samme gjengen fra i år for å dra nytte av dem både i prosess og gjennomføringen. Det er heldig for prosjektet, mener Carmona.

Fire stappfulle dager

– Det har vært fire stappfulle dager med mange inntrykk og mye aktivitet. Vi er egentlig strålende fornøyd over hvor mange som kom og over gode tilbakemeldinger om at vi har truffet mye. Mange programposter var fulle.

– Vi følte vi tok noen sjanser på form og tema på enkelte programposter der vi traff. For eksempel Sunnmørsbattle om byutvikling. Det ble både debatt og underholdning. Veldig utradisjonelt. Mange syntes det var morsomt. Det er rom for å utvikle dette, sier Maria Carmona.

De som sitter i styret er Knut Flakk (styreleder), Guttorm Ulla, daglig elder i Haram Næringsforening, Yvonne Aarset gründer og byråleder i ELLEmELLE, NTNU stipediat Kine Berild Norheim, ordfører Eva Vinje Aurdal, Ragna Brende Bjerkeset, Møre og Romsdal fylkeskommune, kultursjef i Giske, Frode Synnes, Malin Gjørtz fra Wille Interiør AS.

forventninger: Maria Carmona vet at det er skapt store forventninger til The North West – forventninger som hun nok må styre litt foran den aller første festivalen. – Men dette skal bli en arena som mange ønsker seg, sier hun. Foto: Staale Wattø sw@smp.no Foto: Staale Wattø