I nord er det ventet en helg med en del skyer og nedbør, ifølge statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved.

– Finnmark kan vente seg litt synkende temperaturer i helgen. Der er nedbøren ventet som sludd eller snø, sier hun til NTB.

Troms får regn i lavere strøk, og snøgrensa vil trolig ligge mellom 200 og 400 meter. For Nordlands del tilsier temperaturen at det meste av nedbøren kommer som regn. Været i landsdelen preges av to lavtrykk – ett i Norskehavet og ett lenger nord.

Følg smp.no på Facebook http://www.facebook.com/pages/smpno/241422063738

Lavtrykk og høytrykk

Lavtrykket i Norskehavet påvirker også Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Det er ventet enkelte regnbyger og skiftende skydekke, forteller statsmeteorologen.

På det meste kan vinden komme opp i liten kuling, og den endrer retning fra sørvest til nordvest i løpet av helgen.

Det nevnte lavtrykket får også en del å si for været på Vestlandet sør for Stad, men her gjør også et lite høytrykk i Nordsjøen seg gjeldende. Vinden blir skiftende og nordvestlig.

– Rogaland kan få perioder med sol, men også lokal morgentåke, sier Aslaug Skålevik Valved, som opplyser at det blir mer sol jo lenger sør på Vestlandet man kommer.

Maraton i Bergen

Bergen City Marathon går av stabelen lørdag. Det kan komme byger på løpsdagen.

– Men det er lange perioder med opphold, så det skal gå bra, beroliger meteorologen.

Nordlige deler av fjellet i Sør-Norge får enkelte snøbyger i helgen.

– Hvis folk har planer om en vintertur til fjellet, må de ha på vinterdekk, lyder oppfordringen fra Aslaug Skålevik Valved.

Sørlandet får det beste været utover lørdagen og tidlig på søndag. Lørdag kommer det en ogannen regndråpe, og det blir også dårligere utover søndagen.

Østlandet vil få lange perioder med sol i helgen. Lørdag ventes det delvis skyet vær med enkelte regnbyger på kvelden. Også her er det meldt lokal morgentåke.

Verre i øst fra mandag

Folk på Østlandet bør nok passe på å nyte det de kan av været i helgen, for mandag kommer det mer skyer og nedbør. Det samme gjelder Vestlandet, men her vil det regne mindre enn i øst. Også helt sør i landet er det varslet nedbør fra mandag.

Nord for Stad ser det bedre ut, og der ventes en temperaturstigning. Midt-Norge og områdene nordover får trolig lange perioder med sol, men det kan også komme nedbør. Finnmark kan vente seg bedre vær, men også noe mer skyer.

Jevnt over ventes temperaturene å øke litt – både dag og natt, uten at det er snakk om et fullstendig værskifte.

– Det går jo mot en litt finere vårtemperatur, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved.