Uttalelsen fra Møre og Romsdal er en såkalt dagsaktuell resolusjon. Begrunnelsen for at Frp-landsmøtet skal vedta den er behovet for å få ned kostnadene på store fjordkrysingsprosjekt.

Men i formuleringene som brukes kommer samtidig resolusjonen med en klar advarsel mot å bygge Møreaksen. Det vises blant annet til at den undersjøiske tunellen er svært dyp og kan medføre stor sikkerhetsrisiko.

«Fremskrittspartiet viser til et av landets største fjordkryssingsprosjekt som ligger inne i siste del av NTP, Møreaksen i Møre og Romsdal. Her har Statens veivesen utgreid og planlagt en lang undersjøisk tunell på svært store dyp. Dette kan medføre stor sikkerhetsrisiko og svært mange av innbyggerne i fylket, samt en samlet transportnæring ønsker en alternativ fjordkryssing med flytebruer over Romsdalsfjorden med alternativet Romsdalsaksen», heter det i resolusjonen som skal opp til behandling på landsmøtet søndag.

Videre pekes det på at en samlet transportnæring i fylket ønsker en kryssing av Romsdalsfjorden med flytebru. Altså Romsdalsaksen.

"Undersjøiske tuneller er fortidens teknologi.  Fremskrittspartiet mener ny framtidsrettet teknolog som flytebruer må utredes på prosjekt som Møreaksen i Møre og Romsdal, uten at prioriteten til prosjektet blir utsatt i NTP", heter det i resolusjonsforslaget.