–  Vi er stolt og glad over å få med en slik gjeng, sier Furnes til Sunnmørsposten. Pir 1 Invest med Anja Solevågseide i spissen er gått inn i Ably Medical med 32 millioner kroner i forbindelse med en emisjon som priser selskapet til 100 millioner kroner. Det var Dagens Næringsliv som først skrev om saken.

Disse står bak Pir 1 Invest:

Sunnmørsposten får opplyst at følgende er aksjonærer i Pir 1 Invest: Ajea Invest AS, Stette Invest AS, Kjølås Stansekniver AS, Ronja Capital AS, Bok-Holding AS, Amund Pedersen Holding AS, Høgnabben AS, Stolten Invest AS, AM-KA AS, Vartdal Holding AS, EBIC AS, NSM AS.

Furnes sier til Sunnmørsposten at han er utrolig glad for at han nå har fått med seg lokale investorer som ikke bare er gått inn med kapital, men som også skal være med i et strategi- og rådgivningsstyre som skal være med å forme hvordan den nye sjukehussenga skal bygges og skaleres videre.

– Vi tror vår nye sykehusseng blir en game changer, sier Furnes.

– Det handler om å være med å backe opp det nye næringslivet her på Sunnmøre, sier Anja Solevågseide til Sunnmørsposten. Hun synes det er kjempespennende måten Ably Medical her bruker eksisterende kompetanse inn mot medtech og helsesektoren.

Flere bein å stå på

–  Fordi dette på mange måter er et case. Kompetansen her på Sunnmøre bør kunne tilpasses og løse utfordringer i andre næringer enn vi tradisjonelt har bygd oss opp rundt med industri og teknologi slik at vi får flere bein å stå på.

Ably Medical har vært flinke til å bygge teamet sitt og har en ekstremt moderne måte å tilnærme seg utfordringene på for å utvikle en sjukehusseng som faktisk skal dekke behovene. De jobber veldig kundesentrert sammen med markedet som skal kjøpe senga.

Ved å være med på denne måten kan en sørge for enda flere globale suksesshistorier fra vår region. Det har vi absolutt forutsetninger for, sier hun til Sunnmørsposten.

Drar fordelere av de foran

– Dette er yngre krefter som står på og drar på kompetansen de som har stått på i løypa før dem. Da er muligheten for suksess enda større.  Det er det Pir handler om, enten det er Pir Cowork eller Pir 1 Invest. Å lære av hverandre, bygge opp hverandre, støtte hverandre. Sammen greier vi så uendelig mye mer.

Solevågseide fremhever Kjell Are Furnes sine tanker om å bygge organisasjonen med mangfold når det gjelder kompetanse, kjønn, og ikke minst når det gjelder utfordringene med å løse problemer med liggeskader og fallskader på pasienter og belastningsskader hos sjukehuspersonell.

Får lyst til å realisere

–  Man får veldig lyst realisere løsningene. Ved å være så tett på en gründer som er så moderne, både i forhold til teknologi og hvordan bygge bedrift, kan det nesten bli et omvendt mentorskap for investorene også. Det kan være positivt for de bedriftene å følge med på hvordan dagens oppstartsbedrifter tenker også. Her er mange potensielle gevinster, påpeker Anja Solevågseide.

Foruten Pir 1 Invest med sine 32 prosent er de største eierne i Ably Medical Yngve Sævik og broren Rune Sævik med 14,58 prosent, Kjell Are Furnes med 12,9 prosent, Arve Voldsund med 12,9 prosent, Beate Sævik Leikanger som kom inn i fjor gjennom internemisjon med 10,8 prosent og Jørn Stian Refsnes med 8,6 prosent.