Sparebank 1 SMN:

Offshorevekst ga lavere tap for banken

Høg vekst i antall kunder, lavere tap og god soliditet.

FORNØYD BANKSJEF: – Vi er godt fornøyd med resultatet i første kvartal.   Foto: PRIVAT

Nyheter

Det melder Sparebank 1 SMN i en pressemelding.

– Årets første tre måneder i SpareBank 1 SMN kjennetegnes av sterk ordinær bankdrift, høy vekst i antall kunder og godt salg innen alle produktområder, lavere tap og god soliditet, heter det.

Banken opplyser at de fikk et resultat før skatt på 596 millioner kroner, opp 130 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Veksten i utlån og innskudd var på henholdsvis 7,1 og 8,2 prosent, det er omtrent på nivå med same periode i fjor.

– Vi er godt fornøyd med resultatet i første kvartal. Siste 12 måneder har utlånsveksten vært hele 10 prosent i privatmarkedet, langt høyere enn markedsveksten. En stor del av veksten er på Sunnmøre, sier banksjef på Sunnmøre, Marita Løvik Stadsnes.

Tap på utlån gikk ned til 48 millioner kroner, det laveste nivået siden 2015. I første kvartal 2017 var registrert tap på 89 millioner kroner.

– Vi ser en positiv utvikling for våre kunder innen offshore. Det har gitt oss lavere tap, legger Løvik Stadsnes til.


– Bunnen i oljekrisen er nådd

- Vi ser at det nå flater ut og vi vurderer det slik at bunnen er nådd for bedriftene i fylket, sier banksjef i Sparebank1 SMN, Jan Rune Hurlen.

– I tillegg til høy utlånsvekst lykkes banken godt med salg av andre produkter som spareprodukter, regnskapstjenester og forsikringsprodukter. Innen eiendomsformidling ser vi bedring for resten av året etter en periode med lavere aktivitet. Netto renteinntekter økte med 35 millioner kroner til 568 millioner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Økningen skyldes økt volum på både boliglån og innskudd, opplyser hun.

SpareBank 1 SMNs forventningsbarometer per april 2018 viser at optimismen blant midtnorske bedriftsledere er større enn på seks år.

I alt 600 ledere er blitt bedt om å vurdere sin bedrifts utsikter neste tolv måneder.


Bank betaler 100 kroner for hver sekk med plastboss

Gir 100 kroner for hver innsamlet sekk og penger til lag og organisasjoner som klarer å redusere bruken av plast.

Svarene er oppsummert i en indikator, som viser bedriftsledernes tro på framtida basert på sysselsetting, omsetning og lønnsomhet.

I Trøndelag og Møre Romsdal har indikatorverdien økt med fem prosentpoeng siden i fjor høst til 36 prosent. Det er særlig forventningene til sysselsetting som er blitt større, melder Sparebank 1 SMN i pressemeldingen.