Det melder Sparebank 1 SMN i en pressemelding.

– Årets første tre måneder i SpareBank 1 SMN kjennetegnes av sterkordinær bankdrift, høy vekst i antall kunder og godt salg innenalle produktområder, lavere tap og god soliditet, heter det.

Banken opplyser at de fikk et resultat før skatt på 596 millioner kroner, opp 130 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Veksten i utlån og innskudd var på henholdsvis 7,1 og 8,2 prosent, det er omtrent på nivå med same periode i fjor.

– Vi er godt fornøyd med resultatet i første kvartal. Siste 12måneder har utlånsveksten vært hele 10 prosent i privatmarkedet, langthøyere enn markedsveksten. En stor del av veksten er på Sunnmøre, sier banksjef på Sunnmøre, Marita Løvik Stadsnes.

Tap på utlån gikk ned til 48 millioner kroner, det laveste nivået siden 2015. I første kvartal 2017 var registrert tap på 89 millioner kroner.

– Vi ser en positiv utvikling for våre kunder innen offshore. Dethar gitt oss lavere tap, legger Løvik Stadsnes til.

SpareBank 1 SMNs forventningsbarometer per april 2018 viser atoptimismen blant midtnorske bedriftsledere er større enn på seksår.

I alt 600 ledere er blitt bedt om å vurdere sin bedriftsutsikter neste tolv måneder.

I Trøndelag og Møre Romsdal harindikatorverdien økt med fem prosentpoeng siden i fjor høst til 36prosent. Det er særlig forventningene til sysselsetting som erblitt større, melder Sparebank 1 SMN i pressemeldingen.

– Vi er godt fornøyd med resultatet i første kvartal. Foto: PRIVAT