Ålesund Høyre har så mange medlemmer at de vil kunne avgjøre spørsmålet på egen hånd. Så hva mener ålesunderne?

I nominasjonskomiteen er det fire ålesundere, ikke to slik Sunnmørsposten skreiv i helga.

En enstemmig komité, med 13 medlemmer, foreslår Dag Olav Tennfjord fra Skodje.

Samtidig har Edvard Devold fra Ålesund støtte fra et flertall i Høyres bystyregruppe i Ålesund, slik Sunnmørsposten skreiv lørdag. Torsdag gjorde Devold det kjent at han stiller som kandidat til ordførervervet. På Facebook-sida si har han støtte også fra tidligere ordfører Bjørn Tømmerdal.

– En fot i byen

Dag Olav Tennfjord i landlige Murvika i Skodje sier at han opplever å ha en fot på landet og en i byen.

– Jeg har bodd i Ålesund i sju år og arbeida der i 20 år, fra jeg kom hjem som nyutdanna i 1993 og til jeg ble ordfører i Skodje. Dermed har jeg et stort nettverk i byen og opplever at det er veldig mange personer og bedrifter som støtter meg i Ålesund, sier Tennfjord.

– Også i de øvrige kommunene som skal gå sammen i nye Ålesund har jeg en stor kontaktflate både i politikken og næringslivet, reklamerer Tennfjord.

At det er konkurranse, og at Høyre har flere kandidater som er aktuelle, er et kvalitetstegn for partiet, legger han til.

– Ble du overraska over at også Edvard Devold stiller som kandidat?

– Tennfjord mest samlende

Det er Dag Olav Tennfjord som er den mest samlende kandidaten, mener lederen for nominasjonskomiteen, Runar Paulsen.

– Vi er i den fenomenalt heldige situasjonen at vi har hatt flere veldig kvalifiserte muligheter. Etter lange og gode møter, har nominasjonskomiteen kommet fram til at vi er tjent med å ha en kjent kandidat som er samlende. Vi trenger en som er samlende på tvers av kommunegrenser, og som folk identifiserer seg med, som er utadvendt og har en smittende energi, sier Paulsen. Dermed valgte de Tennfjord enstemmig.

Også Runar Paulsen er fra Ålesund. Arkivfoto. Foto: Maria Finnøy Fagervoll