Bjarne Skarbøvik tusla til vestenden av Skansekaia med sin Zeiss Ikon 6 X 9. I løpet av et hundredels sekund ved blender 8 i Tessar-objektivet på 10,5 cm fanga han motivet i et vær av typen «overskyet, solgløtt».

Resultatet ble framkalt i DK 20 og kopiert på Ilford Bromid.

Nå tror noen kanskje at vi sitter her og raller i villelse. Men Bjarne sendte inn sin «Drøm» til en av Norsk Selskap for Fotografis mange konkurranser – med alle disse deilige detaljene sirlig notert på bak-pappen.

Senere havna motivet på stueveggen til objektet sjøl: en «drømmende» Steinar Nilsen.

– Eineste som stod i haudet mitt var om båten ville legge til på riktig side slik at jeg fikk solgt noe, forteller Steinar.

– Vi fikk fem øre avisa. Tror bunken var på 25 aviser. Det gjaldt å springe så fort som råd fra trykkeriet i Grimmergata og bortover på kafeene. I Promenaden fikk jeg alltid solgt minst to, legger Steinar til.

Steinar Nilsen kunne lese og telle før han begynte på skolen.

Pressekarriere ellers? Han var da ei god stund redaktør av platesida i salige SA.

– Jeg slengte vel drit i øst og vest, kan jeg tenke meg. Fjorten år gammel vet du jo alt!

Nilsen rakk også å være journalistlærling et halvår før han begynte som reiseinstruktør i Norsk Godtemplar Ungdomsforbund i stedet.

Seinere i livet var han vital i Afghanistan-komiteen. Men de fleste forbinder ham nok med Human Etisk Forbund.

På denne dag fyller Nilsen 75 år, og vi gratulerer så mye. Jubilanten har valgt å reise vekk. Han tar med seg en nevø på tur.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.

Men Steinar hviler ikke lenge på laurbærene: Han er fremdeles både fylkesleder for Taxiforbundet og daglig leder for Nordvest Taxi AS – som arbeider for å få mest mulig av pasienttransporten over i drosjene gjen. Signe arbeidet.