- Mannen var rundt 50 år og bosatt i Ålesund. Pårørende er varslet, sier etterforskningsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

Foreløpig er det ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, men omstendighetene rundt dødsfallet er ikke kjent, opplyste jourhavende politiadvokat Yngve Skovly tidligere tirsdag.

- Vi etterforsker saken videre. Vi vil blant anent vurdere spørsmål om obduksjon i morgen, sier Roar Fylling tirsdag ettermiddag.

Les også: Erklært død etter å ha blitt funnet livløs i sjøen

Funnet i sjøen

Alle nødetatene rykket ut til Skateflukaia i Ålesund etter at en person ble funnet livløs i vannet, meldte Møre og Romsdal politidistrikt ved 07.52-tida tirsdag morgen.

Flere politipatruljer, i tillegg til ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet. Få minutter etter klokka 08 var mannspersonen brakt opp av sjøen og det foregikk førstehjelp på stedet, ifølge smp.no sin reporter.

– Politiet var raskt på stedet og fikk brakt vedkommende opp på kaia. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp umiddelbart. Det pågikk i rundt en halvtime før personen dessverre ble bekreftet omkommet, fortalte innsatsleder Per Ivar Hovden hos politiet til Sunnmørsposten.

Politiet jobbet tirsdag blant annet med å hente inn videobilder for å forsøke å finne ut hva som har skjedd.

Video: Politiet sjekker videokamera rundt havnebassenget