Det planlegges en ny fløy sørøst for eksisterende skolebygg (mot Borgundvegen) med et glassbygg som knytter de fire bygningene sammen.

Bygningen består av en høg førsteetasje med verkstedsområde og tekniske rom, en mellomliggende mesaninetasje på deler av bygget og en andreetasje med klasserom.

Kontrast

Glassbygget har hovedinngang med kantine og oppholdsareal, mens kjøkken og salgsareal for kantina legges til eksisterende bygning mot vest.

– Illustrasjonen fra arkitekt viser bygningen i en klar hvit farge som står i sterk kontrast mot de eksisterende skolebygningene.

– Vi vil ikke motsette oss hvit farge, men vi anbefaler at denne dempes noe. Dette er en stor bygning med store sammenhengende veggflater. Hvitt mot mørkere bakgrunn gjør at bygningen visuelt virker større enn omvendt, påpeker rådmannen. Totalt får nybygget et utvidet bruksareal på 2.762 kvadratmeter. Søknad om rammetillatelse skal til behandling i plan- og byggesaksutvalget i Ålesund førstkommende tirsdag.

Eiketrær må fjernes

I forbindelse med Campusplanen er det gjennomført registrering av større trær i området. To store eiketrær må fjernes. Det er foreslått å erstatte disse med en ny eik. Noen trær ved dagens parkeringsplass må også vike, deriblant en stor blodbøk.

Det er i Campusplanen jobbet med å fjerne overflateparkering og å få denne under bakken. Det legges opp til et felles parkeringshus under bakken på tomten øst for nybygget.

Ålesundsrådmannen mener søknaden er litt mangelfull med hensyn til støyforhold og avklaring rundt større trær i området. Hun anbefaler også at hvitfargen på nybygget dempes, men tilrår at plan- og byggesaksutvalget godkjenner rammesøknaden.

Kan stå ferdig i 2019

Fylkestinget i Møre og Romdal skal etter planen behandle prosjektet til 150 mill.kr på møtet i oktober. Blir det godkjent, starter Veidekke grunnarbeidet ganske umiddelbart. Planen er å få utbyggingen ferdigstilt i slutten av 2019.