Bypakke-kaoset har lagt seg litt – hva skjer nå?

Hurtigplanlegger Brosundtunnelen

Planprogrammet for Brosundtunnelen er i gang, med mål om at den kan vedtas i bystyret i 2019.

Hodebry: Vedtaket i bystyret om at Brosundtunnelen må inn i Bypakken har skapt hodebry for administrasjon, vegvesen og fylket. F.v. Kommuneplanlegger Liv Kjersti Finholt i Ålesund kommune, avdelingsdirektør Kjetil Strand fra Statens vegvesen region midt, samferdselssjef Arild Fuglseth i fylkeskommunen og Maria Langen fra Statens vegvesen. 

Nyheter

Ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) skulle helst ha sendt bypakken til behandling i Stortinget i juni. Nå er dette løpet kjørt. Før påske kom et enstemmig bystyre med en klar beskjed: Brosundtunnelen må være med i pakken. Dermed er det tilbake til tegnebrettet for styringsgruppa for bypakken, som denne uka møttes for å diskutere vegen videre. Her møtte vegvesen og fylket topptungt i møte med planleggere og politikere fra Ålesund.