– Vi så for oss lett oppussing, men endte opp med rehabilitering. Men nå har vi tatt huset tilbake til sin opprinnelige form, slik tanken var, sier Trine Giskeødegård, som jobber med interiøret i de nye lokalene i Brosundet.

Det er hektisk virksomhet med lange arbeidsdager og mange i sving i det rundt 900 kvadratmeter store lokalet.

Det omfattende grunnarbeidet har tatt mye tid og de er en måned forsinka i forhold til den opprinnelige åpningsdatoen.

Inkluderende kjøkken

– Ny dato nå er 8. juni, forteller daglig leder Ann-Helen Svinø og restaurantsjef og vinansvarlig Joakim Hoff. Sammen med kjøkkensjef Ronny Ødegaard Kolvik er de inkludert i det meste som skjer i lokalene.

Kolvik følger oppbyggingen av kjøkkenet tett. Det ligger sentralt plassert i rommet, og er romsligere enn på gourmetrestauranten i Oslo, der han nylig sluttet som daglig leder.

– Det blir et inkluderende kjøkken, der gjestene kan følge matlagingen, og der det også blir et titalls spiseplasser rundt kjøkkenet, forteller han.

Alt i alt blir det plass til 110 gjester i kjelleretasjen, alle sitteplassene inkludert.

– Her innerst i lokalene, avdelt med glassvegg, blir det et lite lokale for lukkede selskaper med opp til 20–30 personer. Utenfor skal vi ha et 1.80 meter rundt svart marmorbord, med gode stoler. Ute i selve restauranten blir det plass til rundt 60, forteller Hoff.

Kystgastronomi

Chambre separee og chefs table til tross, Bro skal bli en folkelig restaurant, lover Kolvik. En folkelig restaurant med høy kvalitet.

Han er i full gang med å bygge opp menyen, og et nettverk av lokale produsenter og leverandører.

Planen er å ha 10 mindre retter à la carte, samt én fireretters- og én sjuretters-meny ut fra de samme rettene. Med 10 anbefalte viner til.

– Jeg vil formidle det sunnmørske, servere mat med elementer fra tradisjoner folk kjenner seg igjen i.

– Du får ikke de tradisjonelle potetene til maten, men kanskje et potetbrød. Salt svele servert med makrell er også veldig godt, sier Kolvik.

Bro blir ingen fiskerestaurant. Men skalldyr, skjell og fisk, som sild og makrell, blir en viktig del av menyen. Det blir lokale råvarer som følger sesongen, det gjelder både fisk, kjøtt, frukt, bær og grønnsaker.

Kolvik får med seg et lag på 10-12 kokker, inkludert tidligere assisterende kjøkkensjef på Maki, som sin assisterende.

– Utvalget av vin skal være variert, både når det gjelder geografi og prisklasse, lover Hoff, som blant annet har jobbet som restaurantsjef på Grand i Oslo, og nå kommer fra jobben som produktsjef hos Vinum.

Foredrag og kultur

Menyen i lunsjrestauranten tar utgangspunkt i de samme råvarene. Her blir det også servering av kaffe, øl og vin, og hjemmelaget bakverk.

– En egen cocktailbar skal også på plass i etasjen. Her skal det bli spennende ting på menyen, drinker folk ikke har smakt tidligere, lover tidligere barsjef på Terminalen, Øystein Oksnes.

Søndager blir det familiemiddager å få, der langbordet i møterommet i hjørnet blir utstyrt med voksduk og tegnesaker for de minste.

I motsatt ende av lokalet blir det lounge, med bokhyller, sofagruppe og en scene.

– Her blir det ingen arrangement med inngangsbillett. Det blir en scene for folk som har lyst til å formidle noe, som foredrag eller kulturinnslag, sier Ante Giskeødegård, som sammen med Lars Giskeødegård, Ronny Kolvik, Ann-Helen Svinø og Joakim Hoff er eier av det nye restauranthuset.

Bro har Ålesunds beste utsikt, mener eierne. Foto: Staale Wattø