I ettermiddag behandlet plan - og byggesaksutvalget ei sak som skal vise seg å bli prinsipielt viktig for dem som ønsker å omregulere tomter på Hessa. HIG Utleie AS ønsket å omregulere eiendommene i Slinningsvegen 69 og 67, som er utbygd med forretningsbygg i vest som tidligere var dagligvareforretning, og et bolighus i øst. Eierne ønsket å etablere fire boenheter i rekke over tre plan med felles garasjeløsning.

Saken ble først utsatt av plan - og byggsaksutvalget, som ønsket å få en redegjørelse for uttalelsen til team kultur og oppvekst, som uttalte at ut i fra skolekapasitet burde det ikke gis igangsettingstillatelse før 01.01.2022.

Utvalget har i ettertid fått en redegjørelse fra rektor Tore Huse ved Hessa skole. Han viste til at kapasiteten ved skolen er beregnet til 300 elever, men at de skoleåret 2018/2019 kommer til å bli 371 elever fordelt på 19 klasser. Skolen har allrede to midlertidige undervisningsbygg, og får det tredje høsten 2018. Det gjør at skolen tar høyde for kapasiteten som trengs fram til byggestart i 2021 for nye Hessa skole.

Da saken ble behandlet av plan - og byggesaksutvalget i ettermiddag, valgte de å følge rådmannens innstilling. Der heter det at ut fra skolekapasiteten, kan det ikke gis igangsettingstillatelse før 01.01.2022.

Utvalget innstilte også på at man legger seg på en felles bestemmelse angående skolekapasitet i foreliggende reguleringssaker, og andre reguleringssaker på Hessa som har ligget på vent. Det begrunner utvalget med at det må være likebehandling for ingangsettelser på Hessa. Med en byggetid på rundt ett år, samt noe tid før innflytting, mener utvalget at det ivaretar ferdigstillelsesdato for ny skole på Hessa til 2023.