Tiltalen er på 75 punkter og svært omfattende. Ifølge den detaljerte tiltalen har ålesunderen over flere år vært i kontakt med andre personer over internett, blant annet gjennom videotjenesten Skype og chattetjenester.

I samtalene har de har delt overgrepsbilder, oppfordret hverandre til å begå overgrep mot barn, og sammen ha fantasert og snakket om seksuelle overgrep.

Tiltalen refererer til et stort antall samtaler over internett. I samtalene skal deltakerne ha beskrevet overgrep mot egne barn, og ålesunderen har ifølge tiltalen oppfordret til incest og bedt om å få tilsendt bilder av det.

Deltakerne i samtalene skal også ha delt fantasier med hverandre som omhandler overgrep mot spedbarn.

Den tiltalte ålesunderen skal også i minst en av samtalene ha fortalt om overgrep gjort mot sine egne barn. Han skal også ha skrevet at han har gjort seksuelle overgrep mot et barn på 10 år.

Tiltalen

Mannen er tiltalt for å ha produsert, vært i besittelse av eller overlatt til en annen, eller å ha gjort seg kjent med fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn (straffeloven 1902, § 204).

Han er også tiltalt for fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. (straffeloven 2005, § 311).

Begge paragrafene har en strafferamme på tre år. Grunnlaget i tiltalen handler om tidsrommet 2013-2016.

Det er satt av fire dager til rettssaken som starter i august.

Sunnmørsposten har forsøkt å komme i kontakt med tiltaltes advokat.